Tescil için prosedür başladı



featured


Politis’in haberine göre, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis Ekologlar Hareketi Milletvekili Yorgos Perdikis’in ilgili sorusuna karşılık Dillirga bölgesi kuru incir ve “halicia” peynirinin (yumuşak, delikli, tadı ekşi bir çeşit beyaz peynir) menşe adı ve mahreç işareti korumalı ürün olarak tescil edilmesi prosedürlerinin başlatıldığını açıkladı.

Haberde, Tarım Bakanlığı’ndan yetkililerin Aşağı Pirgo’ya giderek üreticilerle ilk temasları gerçekleştirdikleri, köy ihtiyar heyetinin de menşe ve mahreç işareti patenti alınması için gerekli fiziko-kimyasal ve organoleptik incelemeler için Teknik Üniversite (TEPAK) Gıda Teknolojisi öğretim üyesi Fotis Papadimas’la görüşerek incelemelere başladığı kaydedildi. 

Aynı gazete Rum Tarım Bakanlığı Tarım Dairesi Müdürü Andrula Yeorgiu’yu kaynak göstererek harnup ürününün de menşei korumalı ürün veya mahreç işareti korumalı ürün olarak tescil ettirilmesinin hedeflendiğini yazdı. 

Gazete Kanada ile AB arasında yapılan ve “CETA” olarak da bilinen ticari anlaşmanın, hellimin, tescil edilmeden de ihraç edilmesine yeni bir dinamik  kattığını yazdı.

Gazete Kuyalis’in, AKEL Milletvekili Andreas Kavkalias’ın ilgili sorusuna karşılık “CETA tarımsal maddelerinin Kıbrıs’ı olumsuz etkilemeyecek, aksine, fayda da sağlayabilir” dediğini ve sözünü ettiği muhtemel faydaları sıraladığını yazdı. 

Habere göre Kuyalis CETA’nın, hellimin Kanada’ya gümrüksüz ihracını artıracağını, tescilinin alınmasından sonra hellimin Kanada tarafından korunacak menşe isimleri listesine eklenme konusunda iyi perspektifleri olacağını söyledi.   

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tescil için prosedür başladı

Yorumlar kapalı.