Uzman çavuş tutuksuz yargılanacak



featured



Gümrüğe beyan edilmemiş 13 karton sigarayı satmak isterken yakalanan ve evinde 9 milimetre çapında tabanca bulunan zanlı Veli Karademir teminatla serbest bırakıldı  

 

Emine UYSAL ÇALUDA

 

Lefkoşa’da gümrüğe beyan edilmemiş 13 karton sigarayı satmak isterken yakalanan ve evinde 9 milimetre çapında tabanca bulunan emekli uzman çavuş olan zanlı Veli Karademir, yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

“Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” ve “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Veli Karademir, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Mehmet Özyay, tanık olarak polis memuru Murat Ergün’ü dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Ergün, zanlının 25.10.2023 tarihinde 13 karton sigarayı bir markete satmak isterken tutuklandığını belirtti.

Ergün, zanlının ikametgahında mahkeme emriyle yapılan aramada, elbise dolabı içinde 10 karton sigara, 6 paket sigara, 9 milimetre çapında canik marka tabanca, askeri mühimmat sandığı, sis havan mermisi kutusu ve M3 hartucu ahşap paletin bulunarak emare alındığına vurgu yaptı.

Ergün, konu tabancanın balistik incelemesinin temiz çıktığını ve soruşturmanın tamamlandığını belirterek,  zanlının tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 20 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 200 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
1
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzman çavuş tutuksuz yargılanacak

Yorumlar kapalı.