Yasa, 7 yıl hapis cezası öngörüyor



featured



Sedef BOŞNAK

Serdarlı-Gönendere yolunda tehlikeli, tedbirsiz ve dikkatsiz şekilde seyrettiği aracıyla karşı şeride geçerek 60 yaşındaki Görneçli Hasan Maraşlı’nın aracına çarpıp ölümüne neden olan sürücü Atıf Sunar aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

Ön izinle çalışmak için ülkeye ilk kez gelen Atıf Sunar, işlediği suçlardan ileride yargılanmak üzere, 2 ayı geçmeyen süre, hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Atıf Sunar’ın işlediği ciddi suçların, yasada 7 yıl hapis cezası öngördüğü belirtilirken, “Sarı renkte Japon modeli bir aracı geçmeye çalışıyordum. Aniden karşımda bir araç gördüm. Kurtarmak için sağ şeride yanaştım ancak kurtaramadım” beyanlarının da teyit edilemediği açıklandı.

Sunar’ın ayrıca, davaları neticeleninceye değin, sürüş ehliyeti de iptal edildi.

Polis: Kaçabilir, cezaevine gönderin

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı İlhan Damdelen, meselenin olgularını aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Trafik Şubesi’nde görev yapan Müfettiş Muavini Ertaç Ercan’ı yeminli şahadete çağırdı.

Müfettiş Muavini Ertaç Ercan, 26 Nisan 2018’de saat 19.30’da, Serdarlı -Gönendere anayolunun 2’nci ile 3’ümcü kilometreleri arasında meydana gelen kazanın olgularını mahkemeye anımsattı.

Ertaç Ercan, zanlının, yönetimindeki JZ 139 plakalı salon aracıyla, Serdarlı’dan Gönendere istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada sağa meyilli viraja geldiği zaman direksiyon hâkimiyetini kaybederek yolun sağına geçtiğini ve o esnada karşı istikametinden gelmekte olan Görneç köyünde sakin 60 yaşındaki Hasan Maraşlı yönetimindeki EF 528 plakalı salon araçla yüz yüze çarpıştıklarını söyledi.

Kaza sonucu EF 528 plakalı araç sürücüsü Hasan Maraşlı’nın olay yerinde yaşamını yitirdiğini kaydeden müfettiş muavini, JZ 139 plakalı araçta yolcu olarak bulunan İbrahim Çevik ve Eyüp Yeğen’in de yaralanarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve tedavi edildikten sonra taburcu edildiklerini anlattı.

Zanlı Atıf Sunar’ın sarı renkli bir aracı geçmeye çalışırken karşı şeride geçtiği beyanıyla ilgili teyit edici şahadete ulaşamadığını anlatan tanık müfettiş, ön izinle ülkede bulunan TC vatandaşı zanlının ülkede yasal statüsü olmadığına dikkat çekti ve mahkemeden kaçma ihtimali olan zanlıyı cezaevine göndermesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlı aleyhindeki ithamların ciddiyetine vurgu yaptı ve konu suçun yasada 7 yıl hapis cezası öngördüğünü söyledi.

Yargıç, huzurunda ithamı destekleyen şahadet olduğuna değindi ve ülkedeki yasal statüsünü dikkate alarak zanlıyı davaları sonuçlanıncaya değin, her ne şart altında olursa olsun 2 ayı geçmeyen bir süre cezaevine gönderdi.

Yargıç ayrıca, zanlının, aleyhindeki davalar sonuçlanıncaya değin sürüş ehliyetini de iptal etti.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yasa, 7 yıl hapis cezası öngörüyor

Yorumlar kapalı.