Yedikonuk Kuzey Sahil Yolu’nda ihaleye doğru  



featured


Dürüst konuyla ilgili bugün Bakanlık binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da hazır bulundu.

Sennaroğlu burada yaptığı konuşmada, Bakan Dürüst’e görevinin ilk günlerinde ilettikleri Büyükkonuk- Sazlıköy yolunun tamamlandığını hatırlatarak, yörede gerçekleştirilen çalışmalar için teşekkürlerini iletti.

Yedikonuk -Kuzey Sahil Yolu’nun da bölge için hayati olduğunu anlatan Sennaroğlu, bu yolun yapımının turizm açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Sennaroğlu, Bakan Dürüst’e ve hükümete, bölgeye götürülen hizmetler için teşekkür etti.

Dürüst: Toplam bedel 3 milyon TL

Bakan Dürüst de konuşmasına, bölgeye verdiği hizmetler için Sennaroğlu’na teşekkür ederek başladı.

Ülkenin her metrekaresinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Dürüst, Yedikonuk- Kuzey Sahil Yolu’nun yapılacağı bölgeyi yerinde incelediklerini kaydetti.

Bölge halkının sahile daha kolay ulaşmasına fırsat verecek yolun ülke turizmi açısından da önemli olduğunu belirten Dürüst, 3 milyon TL’ye mal olacak 5 kilometre uzunluğunda,  4 metre genişliğindeki yol için hazırlanan projenin, ihaleye çıkılmak üzere Merkezi İhale Komisyonu’na gönderildiğini ifade etti.

Dürüst, doğaya uyumlu, sathi kaplamalı asfalttan yapılacak yolun bölge halkına ve bu yolu kullanacak herkese hayırlı olmasını dileyerek çabalarından ötürü Sennaroğlu’na ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Bir soru üzerine Güzelyurt Lefke yoluyla ilgili de bilgi veren Dürüst, yolun Doğancı’ya kadar olan kısmının büyük oranda tamamlandığını ve gelecek ay trafiğe açılmasının planlandığını kaydetti.

Dürüst, Doğancı-Lefke arasında kalan yol içinse mevcut sorunların çözülmeye çalışıldığını belirtti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yedikonuk Kuzey Sahil Yolu’nda ihaleye doğru  

Yorumlar kapalı.