Anayol kenarına, kümes mi yapayım



featured


Güren TİLKİ

Güzelyurt-Lefke çift şeritli yolun yarım kalan 7 kilometrelik bölümünün ne zaman tamamlanacağı merak edilirken, yol güzergahı üzerinde bulunan ve devlet tarafından istimlak edilen taşınmaz mallarla ilgili sorunlar bitmiyor.

Bölge halkı, yapımı yılan hikayesine dönüşen bu yolun bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

Bölge halkının ulaşımı açısından büyük önem arz eden yolun tamamlanması özellikle Lefke bölgesi için ayrı bir önem taşıyor.

Halkın yolla ilgili beklentilerinin yanı sıra, çift şeritli yol yapımı için 3.5 dönümlük limon bahçesi istimlak edilen Sevinç Çiner’in de şikayeti var.

 Konuyla ilgili KIBRIS’a konuşan mal sahibi Sevinç Çiner, çift şeritli anayol için istimlak konusunda büyük mücadeleler verdiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

“3.5 dönümlük (4 bin 683 metrekare) arazimiz devlet tarafından istimlak edildi. Fakat devlet 4 bin 683 metrekareyi istimlak yerine 4 bin 627 metrekareyi istimlakten saydı ve geriye kalan 56 metrekareyi tekrardan bana taşınmaz mal koçanı olarak verdi. Burada sormak istiyorum. Geriye kalan 56 metrekareyle ben ne yapabilirim? Bizimle dalga mı geçiyorlar? Anayol kenarına, bu kalan bölümle kümes mi yapmalıyım?”
 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anayol kenarına, kümes mi yapayım

Yorumlar kapalı.