Arabuluculuk bürolarında ilk gün yoğunluğu



featured


Kiracılar ve ev sahipleri arasında mahkemelerde oluşan dava yükünü hafifletmek için yürürlüğe giren arabuluculuk sisteminde ilk gün yoğunluk yaşandı.

Anlaşmazlık yaşayan kiracı ve ev sahibi ilk önce bulundukları bölgedeki adliyelere giderek arabuluculuk bürosuna başvuruda bulunacak.

Başvuru sonrası sistem otomatik olarak bir gün sonra taraflara arabulucu atıyor. Sistemde taraflara 3 hafta süre tanınıyor. Bu süre zarfında anlaşma sağlanamaz ise bir haftada ek süre veriliyor.

Toplamda 4 hafta içerisinde taraflar uzlaşamaz ise dava yoluna başvuracak. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan arabuluculuk bürosunda ilk gün sabah saatlerinde yoğunluk mesai saatine kadar devam etti.

Genel olarak başvuruda bulunan taraflar ev sahiplerinden oluşuyor.

Ev sahipleri çoğunlukla tahliye konusunda kiracıları ile anlaşamadıklarını belirtiyor. Mahkeme süresinin en az 2 yıl sürdüğünü belirten ev sahipleri arabuluculuk sisteminin 1 ay gibi kısa sürede sonuçlanmasının olumlu olduğunu söylüyor.

ARABULUCULUK SİSTEMİNDE İLK GÜN 250 BAŞVURU

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki arabuluculuk bürosuna sabah saat 09.00’dan saat 17.00’ye kadar toplamda 300 başvuru yapıldı.

Bu başvurulardan 250’si ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları olduğu öğrenildi.

Arabuluculuk görevlileri yoğunluğun gün geçtikçe artmasını beklediklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arabuluculuk bürolarında ilk gün yoğunluğu

Yorumlar kapalı.