Bayram alışverişi esnafı güldürmedi



featured



Ilgaz SADRAZAM – Mesut KABAL

Lefkoşa’nın tarihi çarşısı Arasta’da esnaf, yaklaşan Şeker Bayramı öncesinde iş yönünden umutsuz. İşlerin

azlığından dert yanan bölge esnafı, her geçen gün yerli müşterilerinin azaldığını vurguladı. Yetkililerden bölgenin canlandırılması için projeler üretmesini de beklediklerini söyleyen bölge esnafı, bölgede yeterli otoparkın olmamasının da büyük bir sorun olduğunu vurguladı.

Gelen küçük turist gurupları, KKTC’ye geçen Rumlar ve eski alışkanlıklarını sürdüren ve günümüzde tek tük kalan yerli vatandaşlar sayesinde güçlükle ayakta kaldıklarını belirten bölge esnafı, yaklaşan Ramazan Bayramı ya da bilinen diğer adıyla Şeker Bayramı’nın da satışlarını artıracağından umutlu olmadıklarını söyledi.

KIBRIS’a konuşan esnaflar şunları söyledi:

Salih Doktoroğlu:

“Yerli vatandaşlarımızdan fazla rağbet göremiyoruz. Bölgeyi genellikle tarihi mekânlara meraklı turistler ziyaret ediyor. Yerli vatandaşlarımızın sıkıntısının park sorunu olduğuna inanıyorum. Bunun yanında şehir merkezlerinde açılan büyük alış veriş merkezleri de bizim işlerimizi çok bozdu.”

Ahmet Kaya:

“Vatandaşların sıkıntısı bence park sorunudur. Araçlarını buraya park edemedikleri için gelemiyorlar. Ne yazık ki vatandaşlarımız yürümeyi pek sevmiyor. Buraya olan rağbetin az olmasının bir diğer nedeni şehir merkezlerinde olan büyük mağazalardır. Oraları daha fazla tercih ediyorlar.”

Uğur Uçkun:

“Bayramlar kültürümüz açısından önemlidir. Önümüzde de Ramazan Bayramı var. Bu bayramın da bol ve bereketli geçeceğinden umudumuz var. Beklentimiz iyi yönde. Hep beraber bekleyip göreceğiz.”

Koral Saral:

“Satış yaptığımız müşterilerimizin çoğunluğunu turistler oluşturuyor. Bayram öncesinde ve yaz aylarında satışların olumlu yönde artacağına inanıyoruz.”

Meşribe Peynirci:

“Geçen senelere kıyasla daha çok turistin geldiğini gözlemliyoruz; fakat fazla alışveriş yapmıyorlar. Bu konuda maalesef artış yok. Yerli vatandaşımız da Arasta’ya alış veriş yapmak için gelmiyor.”

Meryem İskifoğlu:

“Bayramlarda bu bölgeye çok ilgi duyulmuyor. Biz neredeyse hiç satış yapamıyoruz. Güney kesiminden gelen turistler alış veriş yapamıyor çünkü sınırlarda kontrol ve denetleme oluyor. Bizim vatandaşımız ise oradan alıp buraya gelebiliyor. Bizim sınırlarımız bunu kontrol etmiyor.”

İbrahim Asoğlu:

“Vatandaşımızda işsizlik var, doğal olarak para yok. Kazanç olmadan alış veriş olmaz. Hükümet bayram öncesi maaşları yatırırsa belki biraz hareketlenme olabilir. Beklentimiz o yönde.”

Mehmet Doğru:

“Ramazan ayı sıcak geçtiği için vatandaş bu sıcaklarda alış verişe çıkamıyor. Satışlarımızda buna istinaden iç açıcı değil. Ayrıca satış yapan dükkânlar çoğaldı bu da kazançlarımızı etkiliyor. Bizim satmış olduğumuz çoğu ürün artık marketlerde dahi satılabiliyor. Güney kesiminden gelen turistler büyük eşya alamıyor. Sınır kontrolüne takılıyor.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayram alışverişi esnafı güldürmedi

Yorumlar kapalı.