Casusluk sorgusu sürüyor



featured


Emine UYSAL ÇALUDA

Mağusa’da dijital fotoğraf makinesiyle Mağusa Limanı’nın içinde bulunan askeri birliğin fotoğraflarını bir Ruma vermek için çeken Mehmet Besimoğlu’nun tutukluluk süresi uzatıldı.

Yargıç Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ergin Atıcı, tanık olarak Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Löğmen Yücetürk’ü dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Yücetürk, zanlı Mehmet Besimoğlu’nun, 28 Ağustos’ta saat 11.00’de, Mağusa’da Surlariçi bölgesinde Canbulat Müzesi’nin surlarına çıkıp, dijital fotoğraf makinesiyle Mağusa Limanı’nın içinde bulunan askeri birliğin fotoğraflarını çektiği gerekçesiyle tutuklandığını yineledi.

Polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlının tasarrufundaki dijital fotoğraf makinesinin incelendiğini ve birliğin, askeri araçları ve personelin fotoğraflarını çektiğinin belirlendiğine dikkat çekti.

201 fotoğraf çektiği belirlendi

Polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlının ek tutukluluk süresince 16 farklı tarihte, surların üzerinden toplam 201 fotoğraf çektiğinin belirlendiğini ve fotoğrafların emare alındığını anlattı.

Yücetürk, zanlı Mehmet Besimoğlu’nun üstlerde çalışıp emekli olduktan sonra, dört buçuk ay önce Rum bir şahsın talebi üzerine askeri birliğin fotoğraflarını çektiğini itiraf ettiğini kaydetti.

Rum şahıs hâlâ arıyor

Zanlının Rum telefon hattının da olduğunun belirlendiğine dikkat çeken Yücetürk, Rum hattından görüştüğü şahsın numarasının bulunduğunu anlattı.

Yücetürk, Rum şahsın önceki gün sabah 09.00’da da tutuklu olan zanlıyı aradığına vurgu yaptı.

Yücetürk, Rum şahısla yaptığı telefon görüşmelerinin belirlendiğini söyledi.

Polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlının Yeniboğaziçi ve Tuzla’daki evlerinin arandığını söyleyerek, tasarrufunda bulunan birçok cep telefonu, dijital fotoğraf makineleri ve laptopun bulunarak emare alındığını anımsattı.

Yücetürk, müze görevlilerinin yanı sıra bölge esnafının, zanlının bölgeye bir çantayla gelip, surlara çıkarak, fotoğraf çektiğini gördükleri yönünde ifade verdiklerini belirtti.

Zanlının ifadesinin içeriğinin yanı sıra, emarelerin inceleneceğini ve aranan şahıs olduğuna vurgu yapan Yücetürk, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 6 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatı, tutukluluk talebine itiraz etmedi ancak ifadenin gönüllü olmadığını ileri sürdü. Zanlının avukatı 70 yaşındaki müvekkilinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Yargıç Rauf Kürşad, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 6 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Casusluk sorgusu sürüyor

Yorumlar kapalı.