Doktor Altunç: Mide Bağırsak Enfeksiyonları’na dikkat !



featured


Çocuk Sağlığı ve hastalıkları uzmanı Doktor Umut Altunç’un Facebook paylaşımı şöyle:

“Bir topluluğun elektriğe ulaşma hakkını elinden alanlar onları sadece karanlığa mahkum etmiyor ayrıca tehlikeli sonuçlar doğuracak hastalıklara da davetiye çıkarıyorlar!”

Mide Bağırsak Enfeksiyonları’na dikkat !

Baş ağrısı, halsizlik, karın ağrısı ve mide bulantısı ile başlayan ardından dur durak bilmeyen kusmalar ile devam eden hastalık: Gastroenterit ! 

Havaların ısınması ile birlikte genellikle yaz aylarında gördüğümüz bu hastalık, son günlerde pek çok çocuk ve erişkini etkiledi! 

Elektrik kesintisi ile birlikte uygun şartlarda saklanmayan  TAVUK, TAVUKLU YİYECEK, DONDURMA, KİRLENMİŞ SU KAYNAKLARI, ET, BALIK VE SÜT ÜRÜNLERİ hastalığın oluşmasında en sık etkenler!

Yüksek ateş ve (genellikle çocuklarda) ishal ile seyredebiliyor!

Küçük çocuklarda aşırı su kaybına neden olabiliyor!

Çoğu zaman serum tedavisi, bazen hastane yatışları gerekiyor!

Bu durumdan kendimizi ve ailemizi koruyabilmek için LÜTFEN JENERATÖR SİSTEMİ OLMAYAN MARKET VE RESTORANLARDAN BU TÜR GIDALARI ALIP TÜKETMEYİNİZ!

Unutulmasın ki elektrik halk sağlığı için elzem bir unsurdur, bir topluluğun elektriğe ulaşma hakkını elinden alanlar onları sadece karanlığa mahkum etmiyor ayrıca tehlikeli sonuçlar doğuracak hastalıklara da davetiye çıkarıyorlar!

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doktor Altunç: Mide Bağırsak Enfeksiyonları’na dikkat !

Yorumlar kapalı.