Extacy hap ithal etti, 18 ay hapis yatacak



featured


Emine UYSAL ÇALUDA

   Ülkemize 150 adet extacy hap ithal eden sanık Muhammed Lamin Jobe, 18 ay hapis cezası aldı.

   Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla itham edilen sanık suçlamaları kabul etti.

   Fadıl Aksun’un başkanlığında, Kıdemli Yargıç Şerife Katip ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dün davayı karara bağladı. Karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Atilla Enver Etkin hazır bulundu.

    Kararı okuyan Başkan Aksun, sanığı, kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında, aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı.

   Aksun, sanığın işlediği suçların 15 yıla kadar hapis cezası öngören, Ceza Hukuk sistemimizdeki ağır suç türleri arasında olduğuna işaret etti.

   Fadıl Aksun, Mahkemelerin Yıllık Faaliyet Raporlarına bakıldığında uyuşturucu suçunun 10 yıllık süreçte Ağır Ceza Mahkemelerinin gündemini en çok meşgul eden suç türü olduğuna dikkat çekti.

   Aksun, en ağır cezaların uyuşturucuyu ithal eden kişilere verildiğine vurgu yapıp, “Uyuşturucuyu ithal etmek, ülkelerin uyuşturucuyla başlayan mücadelesini sekteye uğratıyor” ifadelerine yer verdi.

   Fadıl Aksun, uyuşturucu satıcılarının “uyuşturucu bağımlılık yapmaz”, “sağlık sorununa iyi gelir”, “Uyuşturucuyu istediğinde bırakabilirsin” gibi yalanlarla uyuşturucu sattığına vurgu yaparak, “Sanık da bu yalanlara sığındı. Uyuşturucunun insan sağlığına zarardan başka bir etkisi yoktur” dedi.

   Aksun, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, oybirliği ile 18 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Extacy hap ithal etti, 18 ay hapis yatacak

Yorumlar kapalı.