Fengaros, Tootard’ın Arap ezgileriyle kapandı



featured


Murat OBENLER

Dünyanın dört bir köşesinden 20’nin üzerinde müzik grubunun 3 günlük maratonda sahne aldığı Kıbrıs’ın uluslararası çeşitlilik özelliğiyle öne çıkan en büyük festivali Fengaros(Ay) 4 Ağustos Cumartesi gecesi Orta Doğu coğrafyasından Tootard grubu ile kapandı.İlk iki gnolduğu gibi saat 18:00’de dj ile başlayan festivalin kapanış gününde küçük sahnede Dj.Iannos(Kıbrıs) ve Avgi’nin  setleriyle başladı ve ana sahnede Black Anis(Kıbrıs) ve metitativ müzikleriyle festivale farklı bir hava katan Tau (İrlanda)ile devam etti.

Kutrafalı da Mighty Sugarcane’yle önemli ismlerle aynı sahneyi paylaştı

Kıbrıslı müzisyenler Cahit Kutrafalı ,Marios Takoushis ve Stelios Xydias’dan oluşan Mighty Sugarcane  ise elektronik müzikle cazı birleştirecekleri programları ile Cumartesi gecesi sahne aldılar. Dünyanın öde gelen isimleriyle aynı sahneyi paylaşan grup yaptığı elektronik-caz karışımı müzikleri ile katılımcıların beğenisini kazandı.

Yunanistan’dan Stella ingilizce ağırlıklı söylediği şarkılarla herkese keyifli bir saat geçirirken ilk kez geldiği Güney Kıbrıs’taki ortamdan  ve insanların sıcak ilgisinden çok memnun olduğunu ifade etti. Stella ilginç bir şekilde dijital müzik paylaşım sitelerindeki şarkılara en çok İstanbul’dan tıklanma aldığını da belirtti.

Tootard solisti Hasan Nakhleh söyledi seyirci coştukça coştu

Orta Doğu coğrafyasından İsrail,Suriye,Filistin,Lübnan ve Ürdün’ün arasına sıkışmış ve sürekli işgal sorunu yaşayan topraklar olan Golan Tepeleri’nden dünyaya açılmayı başarmış  Tootard grubu ana sahnenin son ismi olarak sahneye çıktı. Grubun solisti Hasan Nakhleh’in kendilerine özgü yorumla söylediği hareketli Arap ezgileri dolu şarkılar festival alanındaki izleyicilerin coşkusunun tavan yapmasına sebeb olurken konser boyunca seyirciler şarkıların havasına kendilerini bıraktılar ve çılgınca dans ettiler.

Ana sahnedeki program Tootard ile son ererken festivalin sahne alan son isimleri Yunanistan’dan rap müzisyeni Negros tou Moria ve setleriyle Dj.Black Athena oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fengaros, Tootard’ın Arap ezgileriyle kapandı

Yorumlar kapalı.