Guardian: 2 bin Suriyeli savaşçı Türkiye üzerinden Libya’ya gidecek



featured


İngiltere’nin çok satan gazetelerinden Guardian, yaklaşık 2 bin Suriyeli askerin Libya’ya savaşmak üzere Türkiye üzerinden gitmek üzere olduğunu aktardı. BBC Türkçe’nin aktardığı haberde, Guardian’ın bu bilgiyi Türkiye, Libya ve Suriye’den üç kaynağa dayandırdığı belirtildi.

Guardian, bu savaşçıların Türkiye’nin desteklediği Fayez el Sarrac hükümeti için savaşacağını aktardı. BM destekli Sarraj hükümeti, ülkenin doğusundaki Halife Hafter güçlerinin saldırılarına karşı Türkiye’yi yardıma çağırmıştı.

Gazeteye konuşan Uluslararası Kriz Grubu Kıdemli Libya Analisti Claudia Gazzini, Ankara’nın müdahalesi nedeniyle Libya’da Türk karşıtı duyguların güçlü olduğunu ve Suriyeli savaşçıların gönderilmesiyle de bunun artabileceğini, bu durumun Hafter’e yarayacağını söyledi ve ekledi: “Ankara Suriyeli vekil savaşçıları kullanarak Rus paralı askerleriyle karşı karşıya gelmekten kaçınabilir. Ama buradaki esas soru, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin buna yeşil ışık yakmaya devam edecek mi? Yoksa Rusya ve Türkiye başka stratejik çıkarları üzerinden pazarlık yürütürken Libya arka planda mı kalacak?”

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Guardian: 2 bin Suriyeli savaşçı Türkiye üzerinden Libya’ya gidecek

Yorumlar kapalı.