Hesap açmak için para talep ediyorlar



featured


Ahmet İLKTAÇ

İngiltere’de yaşayan ünlü Kıbrıslı Türk Doktor Teoman Sırrı’nın adını kullanarak Kıbrıs, İngiltere ve Ankara’dan telefonla aradıkları kişilerden dolandırmak kastıyla para talep eden bir çete oluştuğu tespit edildi.

Çetenin, telefonla ulaştığı kişilerden ölüm yatağındaki zengin bir kimsenin veya İngiltere Kraliçesi’nin büyük meblağda para bağışlamak istediği gerekçesiyle, bu yüklü paranın yatırılması için kendilerine hesap açmakta kullanılacak bir miktar para talep ettikleri öğrenildi.

Özellikle de Kıbrıs’ta tanınmış isimleri İngiltere telefon hattıyla ve Dr. Teoman Sırrı adıyla arayan dolandırıcılık çetesi üyelerinin bu işlerini yaparken, herhangi bir isme kayıtlı olmayan telefon numaraları ile aradıkları belirtildi.

Söz konusu çete üyelerinin birinin veya tümünün Kıbrıs’ta dolandırmaya çalıştıkları kişilere bakıldığında kısa bir süre öncesine kadar Kıbrıs’ta yaşadıkları ve bir süre önce İngiltere’ye gittikleri üzerinde duruluyor.

Sırrı: İsmim kullanılarak dolandırıcılık yapılıyor

Konu ile ilgili olarak gazetemiz KIBRIS’a konuşan yardımseverliği ve başarılarıyla ünlenen Dr. Teoman Sırrı, uzun zamandan bu yana bir dolandırıcılık çetesinin ismini kullanarak Kıbrıs, Londra ve Ankara’da sahtekarlıkla para temin etmeye çalıştığını söyledi.

Dr. Teoman Sırrı, söz konusu dolandırıcıların Kıbrıs’tan tanınmış arkadaşlarını aradıklarını kaydetti.

Dolandırıcıların ismini kullanarak aradıkları kişilerden kendilerine ölüm yatağındaki zengin bir kimsenin veya İngiltere Kraliçesi’nin büyük meblağda para bağışlamak istediği gerekçesiyle, bu yüklü paranın yatırılması için kendilerine hesap açmakta kullanılacak bir miktar para talep ettiklerini anlatan Sırrı, Londra’da birkaç kişinin bu dolandırıcılığa inanarak 200-300 pound para kaptırdığını da bildirdi.

Dr. Teoman Sırrı, önceleri bu işin pek fazla ciddiye alınmadığını ancak son zamanlarda giderek artan şikayetlerin kendisine ulaştığını dile getirdi.

Son günlerde özellikle de Kıbrıs’tan bazı tanınmış kişilerin aranarak bu yolla dolandırılmaya çalışıldığının bilgisini aldığını ifade eden Sırrı, yine isminin kullanılarak bir banka hesabına bağış yapılmasının talep edildiğini açıkladı.

Dr. Teoman Sırrı, vatandaşlardan bu tip telefonla gelen talepleri ciddiye almamalarını ve hemen polise başvurmalarını rica etti.

Ünlü doktor, kendisinin geçmişte birçok kez yardım kampanyası düzenlediğine dikkat çekerken, ancak telefonla arayıp kimseden para talep etmediğinin de altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hesap açmak için para talep ediyorlar

Yorumlar kapalı.