İddianamede ‘şantaj’ yok



featured


Mustafa ÖZYAĞCI

 

Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Özel Soruşturma Birimi’nin yürüttüğü operasyon kapsamında, cinsel içerikli ses ve görüntülerini kaydettikleri bazı şahıslara şantaj yaptıkları iddiasıyla tutuklanan bankacı Didem Uçak, falcı Arife Özoğlu, Muharrem Tanrıverdi ve İsmail Dimililer dün teminata bağlanırken kendilerine itham edilen suçlar arasında ‘şantaj’ yer almadı.

İleride yargılanmak üzere diğer şartların yanı sıra her bir zanlının 10’ar bin TL’lik nakdi teminat yatırmaları karşılığında yargılanıncaya kadar serbest kalmalarına karar verildi.

Mahkemenin kararı açıklamasının ardından salondan çıkan falcı Arife Özoğlu, kendisini dışarıda bekleyen aile bireylerine sarılarak gözyaşı döktü.

 

Zanlılar teminata bağlandı

“Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Kanunsuz patlayıcı madde”, “Banka sırlarını ifşa etme” ve “Yalandan büyücülük yapma” suçlamasıyla dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan 4 zanlının davaları görüşülünceye kadar teminatla serbest kalmalarına karar verildi.

Kıdemli Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görülen duruşmada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Behrat Mavioğlu, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Soruşturma Birimi’nde görevli polis çavuşu Necip Samancı’yı tanık olarak dinletti.

“Tahkikat tamamlandı”

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Samancı, zanlıların 12 Temmuz 2018 tarihinde tutuklandıklarını ve aleyhlerinde iki kez tutukluluk emri alındığını söyledi.

Polis Samancı, zanlıların aleyhlerine getirilen “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Kanunsuz patlayıcı madde”, “Banka sırlarını ifşa etme” ve “Yalandan büyücülük yapma” suçlarıyla ilgili tahkikatın tamamlandığını ve zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu belirterek, zanlıların davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Savcı Behrat Mavioğlu, polis memuru Necip Samancı’nın uygun teminat talebine itiraz etmedi.

Huzurunda verilen şahadeti ve beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın tamamlandığını, zanlıların yargılanıncaya kadar kimlik ve pasaportlarına el konulmasına, yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, her bir zanlının 10 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve her zanlı için KKTC vatandaşı muteber birer kişinin imzalayacağı 120 bin TL’lik şahsi kefalet senedi karşılığında yargılanıncaya kadar serbest kalmalarına karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
İddianamede ‘şantaj’ yok

Yorumlar kapalı.