İnsan beyin hücreleri farelere nakledildi



featured



Uluslarası araştırmacılardan oluşan bir ekip, insanların beyin hücrelerini ilk kez farelere başarılı bir şekilde aktardı.

Söz konusu çalışma, insanlarda yapılamayan deneylerin yapılmasına olanak tanıyarak, epilepsi gibi nörolojik hastalıkların tedavisinde çığır açacak.

Bilim insanları, epilepsi gibi rahatsızlıkların daha iyi anlaşılmasına yardımcı olabilecek bir hareketle, insan beyin hücrelerini sıçanlara başarıyla aşıladı.

Laboratuvarda yetiştirilen beyin hücreleri iki ya da üç günlük farelere nakledildi.

Yetişkin farelerdeki geçmiş denemelerin aksine, yeni çalışmada beyin hücreleri hızla emildi ve altı ay sonra beynin üçte birini oluşturarak farelerin karar verme ve fiziksel tepkilerinin bir parçası haline geldi. 

Araştırmacılar, farelerde gelişen mutant beyinlerin, insanlardaki hastalıkların ayrıntılı olarak incelenmesine olanak tanıyacağını söyledi.

“NÖROLOJİK HASTALIKLARIN KÖKENİNE İNİLEEBİLECEK”

ABD Stanford Üniversitesi’nden başyazar Prof. Dr. Sergiu Paca konya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çalışmamız, insan hastalıklarının gerçekçi modellerinin üretilmesini sağlayabilir.” ifadelerini kullandı.

Çalışmanın diğer yazarı, Dr. Jürgen Knoblich ise  “İnsan beyni en korkunç hastalıklardan bazılarına ev sahipliği yapıyor ve biz onu çok iyi anlamıyoruz. Bulgularımız epilepsi gibi nörolojik hastalıklarla ilgili araştırmalar üzerinde etkisi olabilir.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnsan beyin hücreleri farelere nakledildi

Yorumlar kapalı.