Levent Tezel

Kaos futbolu





Kelime anlamı olarak “kaos” kargaşa, düzenden yoksun, uyumsuz ve karmakarışık durum olarak ifade edilir. Dünkü Ozanköy-Doğan Türk Birliği karşılaşması da baştan sona adeta tam bir “kaos” futbolu biçiminde oynandı. İki kulübün bölge takımı olmasından kaynaklanan rekabetin getirdiği aşırı hırsın ne olursa olsun illa ki kazanmaya yönelik olarak hem saha içine hem de saha dışına taşması gerginleşmeye zaten aday olan atmosferi iyice gerdi. Buna ek olarak saha içinde yaşanan kaosun hakemleri de etkilemesi, maçın kontrollerinden çıkması ve haklı haksız her kararlarına verilen aşırı tepkinin yanı sıra skora etki edecek ve tartışma yaratan pozisyonların yaşanması kaos futbolunun tuzu biberi oldu. Maçı radyoda sunan spor yazarı arkadaşımızın DTB’nin attığı golü anlatmaya çalıştığı sırada bir Ozanköy taraftarının arkadaşımıza gereksiz ve saygısızca müdahale etmeye çalışması da o toz duman ve kaosun içinde ciddi ve olmaması gereken bir olaydı.

Ligin zirvesindeki ile dibindeki iki takımın maçında Doğan favori olarak gösteriliyordu. Hatta maçın ilk bölümlerinde Ozanköy’ün savunma ve orta alanda kontrollü oynamaya çalışması, ilerde çoğalamaması ve top kayıpları bu yorumu doğrulayacak nitelikteydi. DTB ilk bölümlerde rakip ceza alanına kadar çok rahat geldi. Özellikle Razaq, Selim ve Kenan ile net pozisyonlar da buldular. Ancak son vuruşlar ve final paslarında beceriksizdiler. Hepsinden önemlisi günün kahramanlarından kaleci Mehmetemin’in maç boyunca yaptığı kritik kurtarışlar da maçın kaderini belirledi. Ancak Ozanköy’ün teslim olmaya niyeti yoktu. Yabancı oyuncularının maça ağırlığını koyması, buna her geçen dakika diğer oyuncuların da katkı koyması Doğan için zor anların başlangıcı oldu. Karşılıklı ataklarla biten ilk yarı, ikinci yarıda yaşanacak fırtınanın da habercisi gibiydi.

İkinci yarının daha başında Marc Dion’un atılmasıyla 10 kişi kalması Ozanköy’ün işini zorlaştıracaktı zorlaştırmaya ama bir hafta önce yere göğe sığdırılamayan DTB gitmiş dağınık oynayan, 10 kişi kalan rakibi karşısında zor anlar yaşayan, panikleyen ve kalesinde pozisyonlar veren bir Doğan ortaya çıkarmıştı. Yenen golle birlikte o panikte savunmada yapılan ciddi hatalarda Junior Dion becerikli olsa Doğan için kabus dolu bir gün olurdu. Ozanköy’de 10 kişiyle verilen üst düzey mücadele, her oyuncunun 2 kişilik oynaması sonuçta yorulmaları ve oyundan düşmelerini de beraberinde getirdi. Aklı başına gelen ve yapılan oyuncu değişiklikleri ile toparlanıp ayağa paslarla oynamaya başlayan, risk alan ve gerçek kimliğine bürünerek baskı kuran DTB, ciddi tartışmalar yaratan beraberlik golünden sonra becerikli olsa ikinciyi de bulup maçı kazanacak noktaya gelebilirdi. Zor anlarda kaleci Mehmetemin’in kurtarışları, Quincy’nin şutunun gol çizgisindeki Saydam’ın yüzüne çarpıp çıkması ve net pozisyonlardaki panik, acelecilik ve beceriksizlikleri Ozanköy’e iyi mücadele maçta en azından hak ettiği 1 puanı getirdi. DTB için ise ciddi dersler çıkarılması gereken bir maç oldu.

Kaos futbolu

Yorumlar kapalı.