Kefalet senedi ile serbest kaldılar



featured


Emine UYSAL ÇALUDA

Mağusa’da cep telefonu, fotoğraf makinesi ve dronla, Kapalı Maraş’ı görüntülediği gerekçesiyle tutuklanan Rus çift, Askeri Mahkeme’de yargılandı.

Sanıklar, itham edildikleri suçlamayı kabul etti. Mahkeme, çiftin 3 yıl süreyle sulh ve sükunu koruyacağına dair, 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla serbest kalmasına karar verdi.

“Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etmek” suçlamasıyla tutuklanan Elvira Kavelenko ile Ruslan Kavelenko, dün Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı. 

Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görülen duruşmada, KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Sarper Altıncık, davanın olgularını aktardı.

Altıncık,  23 Temmuz’da adanın güneyinden araçlarıyla kuzeye geçen iki zanlının saat 17.30’da birinci derecede askeri yasak bölge olan Kapalı Maraş’ı cep telefonu, fotoğraf makinesi ve dronla çekim yaptıkları belirlenerek, tutuklandıklarını anlattı.

Kıdemli Savcı Sarper Altıncık, emarelerin içindeki görüntüleri ve davayla ilgili belgeleri mahkemeye emare olarak sundu. 

 

“Yasadışı olduğunu bilmiyorduk”

Mahkemede söz alan zanlı Ruslan Kavelenko, “Kıbrıs’a tatil amaçlı geldik. Fotoğraf çekmek benim hobim. Turistik yerleri çekiyorduk. Fotoğrafları ben çektim” dedi.

Yargıç Cenkay İnan, huzurundaki tüm olguları değerlendirerek, sanıkları kendi ikrarları sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup, mahkum ettiğini belirtti.

İnan, çiftin 3 yıl süreyle sulh ve sükunu koruyacağına dair, 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla serbest kalmasına karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kefalet senedi ile serbest kaldılar

Yorumlar kapalı.