Korsan çağrı sistemi çökertildi



featured


Elmas TOKAY

Girne’de geçtiğimiz nisan ayında “Simbox” olarak bilinen ve yasal olmayan cihazlar kullanarak toplu telefon trafiği yaratarak, Telsim Şirketi’ni 24 günde 2 milyon 600 bin TL zarara uğratan bir şebeke, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube Ekipleri tarafından yapılan operasyonla çökertildi.

Telsim Şirketi’nin Gambiya yönüne yoğun bir trafik tespit etmesi üzerine yaptığı şikayeti değerlendiren Mali Polis harekete geçti. Özel bir sistemle nokta atışı yaparak Girne’deki bir evde kurulu olan “Simbox” sistemini tespit eden ekipler, konu adrese mahkeme emriyle baskın yaptı.

Yapılan baskında, cihazları çalışır vaziyette suçüstü tespit eden polis ekipleri, soruşturmasını genişletti. Bu cihazları kullanan isimleri tespit eden polis, önceki gün Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığını tespit ettiği Bülent Uçar’ı mahkeme emriyle tutukladı.

Mahkemeye çıkarılan zanlı, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve 200 bin TL’lik şahsi kefalet imzalaması karşılığında serbest kaldı.

Türkiye polisi de devrede

Meseleyle bağlantılı isimleri tespit eden Mali Polis Ekipleri ve Telsim (Vodafone) yetkilileri Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü’yle temasa geçti. Olayla bağlantılı olan isimlerin Türkiye’de de faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Meseleyle bağlantılı iki kişinin her yerde arandığı öğrenildi.

Uçar, Girne’de mahkemeye çıkarıldı

Mali Polis Ekibi’nin yaptığı büyük operasyonda tutuklanan Bülent Uçar dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı Mali Şube Amirliği’nde görevli Polis Çavuşu Yahya Suiçmez’i tanık olarak dinletti.

Suiçmez, zanlı Bülent Uçar’ın “Elektronik Haberleşme Yasası’na aykırı hareket” suçundan tutuklandığını belirtti. Zanlının, 1 Nisan – 24 Nisan tarihleri arasında“Simbox” olarak bilinen ve toplu telefon trafiği yapmaya yarayan ve yasal olmayan cihazlarla, Gambiya yönüne, sürekli olarak görüşme yaptırarak Telsim Şirketi’ni toplamda 2 milyon 600 bin TL zarara uğrattığını belirtti.

35 kuruş yerine 8.9 TL’lik tarife

Toplam 243 adet Telsim kartının, dakikası 35 kuruşluk “Data-bol” tarife olmasına karşın, konu sim kartlarını Gambiya ülkesiyle 8.9 TL’lik tarife ile görüşülmesini sağlayarak, GSM şirketini zarara uğrattıklarını kaydeden Suiçmez, tahkikatın tamamlandığını, tüm cihazlara el konulduğunu belirtti. Suiçmez, zanlının davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, sunulan şahadeti ve meselenin ciddiyetini dikkate alarak, zanlının, yurtdışına çıkışının yasaklanıp en yakın polis karakoluna haftada üç kez ispat-ı vücut yapmasına karar verdi.

Mesutoğlu ayrıca zanlının 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve 200 bin TL’lik şahsi kefalet imzalaması karşılığında serbest kalmasına emir verdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Korsan çağrı sistemi çökertildi

Yorumlar kapalı.