Lastik deyip geçmeyin!



featured


Araçlarda doğru lastik seçimi, basınç kontrolü, arabanının çekişi ve frenlemesi gibi hususlar, genel yol güvenliğini önemli ölçüde etkiliyor. Konunun uzmanları, lastik seçimi ve bakımı konusunda önemli bilgiler verdi

 

  • Türk malı lastik tercih edilmeli….Doğru lastik ve rot balans ayarı, güvenli sürüşün anahtarı.  Arabada adeta bir ayak görevi gören lastiklerin ortalama 4-5 yılda bir değişmesi gerekiyor. Mustafa Dedeoğlu, lastik basınçlarının yazın her ay mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Özgür Dedeoğlu ise lastikteki doğru basıncın, yol tutuşunu etkilediğine dikkat çekti. Kaliteli lastiğin, frenlemede önemli rol oynadığını kaydeden Özgür Dedeoğlu, doğru araca, doğru ebatta lastik takılması gerektiğinin de altını çizdi. Dedeoğlu, ülkemiz için en uygun lastiklerin ise Türk malı olduğuna vurgu yaptı

 

  • Rot ayarı lastiğin ömrüne etki ediyor… Yeni araç modelleri için lastik tedarikinde gecikmeler yaşandığına dikkat çeken Özgür Dedeoğlu, “Dönem dönem Türkiye firmalarında yapılan üretim, Avrupa’ya öncelik tanındığı için Kıbrıs’a sonra geliyor. Üretim yetişmiyor” dedi. Rot balans ayarının elzem olduğuna vurgu yapan Mustafa Dedeoğlu ise “Mesela müşteri pahalı bir arabanın dört lastiğine 50-60 bin TL para veriyor. Eğer rot ayarı yapılmazsa o lastiğin ömrü 3-6 aydır” dedi

 

 

Ezgi ÇELİK

 

Araç sahipleri için lastik seçimi, sadece yol güvenliği için değil, aynı zamanda aracın genel performansı için de önemli. Araca doğru lastik seçmek, sürüş deneyimini optimize etmek ve lastik ömrünü uzatmak için bir dizi önemli faktörü göz önünde bulundurmayı gerektiriyor.

Lastik basıncının belirtilen değerlere uymaması durumunda ortaya çıkan sorunlar, yolların lastiklere verdiği zarar, rot balans ayarının önemi, kazalarda lastiklerin oynadığı rol ve hangi lastik kullanılmalı gibi merak edilen başlıkları, sektörün uzman isimleri Özgür Dedeoğlu ve Mustafa Dedeoğlu’na sorduk.

Lastiğin arabanın en önemli parçalarından biri olduğuna dikkat çeken Özgür Dedeoğlu, lastik basıncının, konforu, ön düzeni ve yakıtı etkilendiğini söyledi ve “Lastikte az hava varsa, yakıt tüketimini olumsuz etkiler. Lastiğe eğer fazla hava basılmışsa ön düzeni etkiler. Basınç uygun değerlerde olmadığı takdirde yol tutuşu azalır” dedi.

Doğru lastik basıncının arabaya göre değiştiğini belirten Dedeoğlu, binek araçlarda ortalama 33-34, jeep tarzı araçlarda ise 35-37 olduğuna işaret etti.

Mustafa Dedeoğlu ise mevsimlere göre lastik havalarının kontrol edilmesi konusunda sürücüleri uyararak, “Her yaz lastik havasının kontrol edilmesi gerekiyor. Sıcaklık, lastiği ya şişirir, ya da indirir. Kışın da 2-3 ayda bir kontrol edilmesi gereklidir” ifadelerini kullandı.

 

“Lastiğin en büyük düşmanı bozuk yol”

 

Yollardaki bozukluğa dikkat çeken Özgür Dedeoğlu, arabanın büyük çukurlara düşmesi halinde jant çatlaması, lastik yırtılması ve ön düzende hasarlara yol açabildiğini söyledi.

Mustafa Dedeoğlu ise lastiğin en büyük düşmanının bozuk yol olduğunun altını çizdi.

“Lastik değişimi için yolların düzelmesi bekleniyor”

 

Bozuk yolların lastik satışlarını nasıl etkilediği sorusuna ise Özgür Dedeoğlu, “İyi yönde etki etmiyor.  İnsanlar lastiği öldüğünde değiştiriyor. Vatandaşın genel düşüncesi yollar düzelsin sonra lastiği yenileyelim. Başka jant alırsak tekrar çatlayabilir şeklinde erteliyorlar.  Mecbur kalmadıkça kimse lastiğini değiştirmiyor ve süreci uzatıyor” şeklinde yanıt verdi.

 

“Kazaların yüzde 50’si lastikleri ihmal etmekten”

 

Özgür Dedeoğlu, kazalarda lastiklerin çok büyük rol oynadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Vatandaş lastiği umursamıyor. 2 bin liralık lastik takacağıma, bin TL’lik başka lastik takarım diyor.  Oysa kaliteli lastik ile ucuz lastik bir değildir. Yol tutuşları farklıdır. Ucuz lastik fren esnasından kayıp gider. Kaza anında iyi bir lastik ise frenlemede daha iyidir. Virajlarda da kalitesiz lastik savrulur ancak iyi lastik kendisini yolda tutabilir. Lastik arabanın en önemli parçasıdır. Lastiği takayım, ucuz olsun ve beni idare etsin düşüncesi doğru değil.  Bence kazaların yüzde 50’si lastiklerin ihmal edilmesinden…”.

 

“Yeni modellerde lastik sorunu yaşanıyor”

Müşteriye uygun her türlü lastiği bulundurduklarını kaydeden Dedeoğlu, “ Son yıllarda çeşitli arabalar üretiliyor. Araba ülkeye geliyor ama listede öyle bir ölçü yok. Dönem dönem Türkiye firmalarında üretilen lastikler, Avrupa’ya öncelik tanındığı için Kıbrıs’a sonra geliyor. Üretim yetişmiyor. Mağdur oluyoruz ve eksiklerimiz oluyor.  Lastiği tedarik etmemiz bu durumlarda 1-2 ay sürebiliyor. Yani arabanın modeli yeniyse lastik sorunu yaşanabiliyor” diye konuştu.

 

“Doğru ebat lastik takın”

 

Özgür Dedeoğlu, lastikte doğru ebatların takılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti:

“Bu ebat bulunmuyor, başka ebat takalım diye bir şey söz konusu olamaz. Doğru neyse o takılmalıdır. Arabanın gidişinde, duruşunda önemli faktörlerdir. Mesela jant vidaları da doğru sıkılmalı ve eksiksiz olmalıdır. Bazı müşteriler oluyor jantında üç vida var. Bu yanlıştır”.

 

Rot ayarı yapılmazsa lastiğin ömrü kısalıyor

 

Rot balans ayarının önemine değinen Özgür Dedeoğlu, “Balans, arabada titreme yaratır. Ön düzeni bozar, sürücüyü rahatsız eder. Rot ise arabayı çeker. Direksiyon eğri durur.  Araba sola, ya da sağa çeker. Mesela sürücü dalgın olur ve kendisini sağ, ya da solda bulur. Rotun ayarlanması demek, arabanın dümdüz gitmesidir. Rot balans arabada mutlaka olmalı ve yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Mustafa Dedeoğlu ise rot ayarı yapılmadığı takdirde lastiğin dış taraftan zarar göreceğine işaret ederek şunları söyledi:

“Rot ayarı yapılmazsa lastiğin ömrü 3 seneyse bir sene gider. Çünkü lastik, araba sağa sola kaydığı için yan taraflardan hasar alıyor.  Bu durumda lastik çöpe gidiyor. Mesela müşteri pahalı bir arabanın dört lastiğine 50-60 bin TL para veriyor. 500 lira vermezse o lastiğin ömrü 3-6 ay.”

Mustafa Dedeoğlu, balans ayarının maliyetinin ortalama 400-500 TL, rot ayarının ise 600-700 TL civarında olduğunu, ortalama lastik fiyatlarının ise kalitesine göre yaklaşık 1500TL’den başladığını kaydetti.

 

“Türk malı lastik tercih edin”

 

Müşterilerin en çok sorduğu sorunun “nasıl lastik takalım” olduğunu söyleyen Özgür Dedeoğlu, “Ülkemiz sıcak bir iklime sahip. Bu nedenle burada en doğru cevap Türk malı lastiklerdir.  Sıcak hava ve çukurlu yollara göre yapılmıştır. Bazı lastik modelleri bizim ülkemiz için uygun değildir. Hatta bu nedenle ülkemizde yok olup giden markalar vardır. Türk malı lastikler ülkemiz için en iyisidir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
1
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lastik deyip geçmeyin!

Yorumlar kapalı.