Lekesiz 7 gün daha tutuklu kalacak



featured


Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da, Mağusa Türk Gücü (MTG) Spor Kulübü’nün açılması ve iki aracın kundaklanması olayının zanlısı olarak 8 gündür poliste tutuklu bulunan İbrahim Lekesiz’in tutukluluk süresi dün bir hafta daha uzatıldı. Polis, kundaklama ve hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturmasının çok yönlü sürdüğünü, suçlarla ilgili aranan bir şahıs ve bir araba olduğunu açıkladı.

İbrahim Lekesiz, dün ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzuruna çıkarıldı.

Dünkü ek tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Polis Memuru Raif Safa’yı tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Raif Safa, zanlının, 12 Kasım 2016 tarihinde, Antalyalılar Bölgesi’nde, 03.00 ile 03.10 saatleri arasında, camları açık olarak park edilen araçların koltuklarını çakmakla ateşe verdiğini anımsattı.

Raif Safa, zanlının, konu bölgede Durmuş Gök’e ait, sağ ön camı açık olarak park edilen BM 965 plakalı aracın içine elini uzatarak, çakmakla koltuklarını ateşe verdiğini anlattı.

Zanlının konu olaydan 10 dakika sonra, Durmuş Gök’e ait aracın 320 metre ilerisinde bulunan Muammer Özen’e ait BZ 358 plakalı aracı da aynı şekilde ateşe verdiğini kaydeden tanık polis, incelediği kamera kayıtlarında, zanlıyı, olay saatinde konu mahalde ve araçları yakarken tespit ettiğini belirtti. Tanık polis, BM 965 plakalı araçta 3 bin 500 TL, BZ 358 plakalı araçta ise 2 bin 250 TL maddi hasarın meydana geldiğini de kaydetti.

Sonuçlar bekleniyor

Tanık polis Raif Safa, zanlının, 15 Kasım 2016 ile 16 Kasım 2016 tarihlerinde, 23.00-09.00 saatleri arasında, Erdoğan Acar Caddesi üzerinde bulunan MTG’nin kulüp binasının camını taşla kırarak, 400 TL hasara uğrattıktan sonra binaya girdiğini söyledi.

İbrahim Lekesiz’in kulübün başkan odasından çelik kasayı sirkat ettiğini kaydeden tanık polis, sirkat edilen kasayı göl bölgesinde bulup emare aldığını hatırlattı.

Bina içerisinde ve dışında cam kırıkları, taş ve kan izlerine rastlandığını anımsatan tanık polis, kan izlerinden aldığı örnekleri incelenmesi için Ankara’ya gönderdiğini, ancak henüz bir sonuç alamadığını belirtti.

Öte yandan zanlının elindeki kesi izini doktora gösterdiğini ve kesinin, sert bir cisme dıştan içe doğru vurma sonucu meydana geldiğini öğrendiğini dile getiren tanık polis, mesele ile ilgili bir şahıs ile bir aracı aradığını ifade ettikten sonra soruşturmasını salimen yürütebilmek için mahkemeden süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının konu suçla bağlantılı olduğuna bulgu yaptı ve polise tahkikatı tamamlaması için fırsat verdi.

Yargıç, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lekesiz 7 gün daha tutuklu kalacak

Yorumlar kapalı.