Manzara değişmiyor



featured


İŞ YERLERİNİ SU BASTI, ARABALAR MAHSUR KALDI… Ülkemizi etkisi alan yağışlı hava, bu kez Mağusa’da zarara yol açtı. Şiddetli sağanak yağış dolayısıyla kentteki birçok cadde ve yol, sular altında kaldı; evleri ve iş yerlerini su bastı. Göl olan yollarda mahsur kalan 8 araç, Sivil Savunma ekipleri tarafından kurtarıldı. Bazı bölgelerde drenaj motorlarının yetersiz kalması sonucu, yağmur suyu yollara birikti. Her yağmur sonrası aynı görüntülerin yaşandığı bölgede, vatandaş isyan etti. Özellikle birçok dükkanın bulunduğu Gülseren yolu, suya gömüldü, iş yerlerini su bastı.

“TEDBİRLİ OLUN”… Meteoroloji Dairesi, bugün saat 18.00’e kadar yağışların yer yer etkili olmasının beklendiğini bildirdi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ada genelinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2), doğu sahil ve doğu Mesarya bölgelerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmasının beklendiği belirtildi, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye edildi. Önümüzdeki haftanın da pazar günü hariç, gök gürültülü ve sağanak yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sedef BOŞNAK
 

Gazimağusa’da dün sabah saat 10.00’da başlayıp, iki buçuk saat durmaksızın yağan şiddetli yağmur, kentin birçok bölgesini sular altında bıraktı.

Altyapı eksikliği nedeniyle, sokaklarda biriken yağmur suyu, bölgede bildik görüntülere sahne oldu.

Trafiğin en yoğun olduğu bazı yollar, adeta göle dönüştü. Ara sokaklar yağmur suyuyla doldu taştı, bazı dükkanları ve evleri su bastı.

Seyir halindeki araçlar, trafikte mahsur kaldı.

Mağusa Belediyesi ekipleri, itfaiye, polis ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekiplerinin müdahalesiyle bazı yollar trafiğe kapatıldı, bazı yollarda ise biriken yağmur suyu, ekiplerin özverili çalışması sonucu tahliye edildi.

 

8 araç mahsur kaldı

TAK muhabirinin Sivil Savunma Teşkilatı Gazimağusa Bölge Müdürlüğü ile Gazimağusa Belediyesi’nden aldığı bilgiye göre, aşırı yağışlar sonucunda Yanmaz Işıklar, İnce Elektronik, Sema İçki Fabrikası, Türk Maarif Koleji, İsmet İnönü Bulvarı, Gülseren yolu, Sema Otel ve Canova Petrol İstasyonu bölgelerinde yollarda su baskınları oluştu.

Su baskınları sonucunda, Canova Petrol İstasyonu önünde mahsur kalan 8 araç, Sivil Savunma ekipleri tarafından kurtarılırken, Sema Otel yanında da mahsur kalan bazı araçlara ekipler müdahale etti.

Aşırı yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde drenaj motorlarının yetersiz kaldığı bildirildi.

Dicle Sokak, 28. Tümen Caddesi ve Canova Petrol İstasyonu önündeki bazı ev ve dükkanları su bastı.

Sivil Savunma Gazimağusa Bölge Müdürü Kamil Ağcabay, oluşturulan Acil Durum Kurulu çerçevesinde Kaymakamlığın yönlendirmesi ile Sivil Savunma, Belediye ve İtfaiye ekiplerinin su tahliye ve kurtarma çalışmaları yaptığını ifade etti.

Sanki Venedik!
 

Şiddetli yağmur, her zaman olduğu gibi, Gülseren yolunu suya gömdü.

Biriken yağmur suyunun oluşturduğu görüntü, vatandaşlara, “Sanki Venedik” dedirtti.

Her yağmur sonrası aynı görüntü oluşan Gülseren yolunda, hem sürücüler hem de dükkan sahipleri zor anlar yaşadı. Dükkanı suyla dolan esnaf, perişan oldu.
 

Öte yandan, Canova Petrol ve Küçük Sanayi Bölgesi’nin girişi de su baskınından dolayı trafiğe kısa süreliğine kapatıldı.
 

Meteoroloji Dairesi: Tedbirli olun
 

Meteoroloji Dairesi, bugün saat 18.00’e kadar yağışların yer yer etkili olmasının beklendiğini bildirdi ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Yağışların özellikle doğu sahil ve doğu Mesarya’da etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada, “son meteorolojik değerlendirmeler ve analizler sonucunda bölgede devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ada genelinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2), doğu sahil ve doğu Mesarya bölgelerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye edilir” denildi.

En fazla yağış 25  kilogram ile Sipahi’ye

Öte yandan Meteoroloji Dairesi, yağış miktarlarını açıkladı.

Dün saat 08.00 itibarıyla son 24 saat içerisinde en fazla yağış metrekareye 25 kilogram ile Sipahi’de kaydedildi.

Diğer yörelerdeki yağış miktarları ise şöyle:

“Mehmetçik 16 kg/m², Dipkarpaz 9 kg/m², Kantara 7 kg/m², Tatlısu 6 kg/m², Ziyamet 5 kg/m², Zafer Burnu 3 kg/m², Çayırova, Geçitkale, İskele 2 kg/m².”

Önümüzdeki hafta yağmurlu olacak

KKTC’de önümüzdeki bir haftanın, pazar günü hariç, gök gürültülü ve sağanak yağmurlu geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nin 28 Kasım – 4 Aralık tarihlerini kapsayan raporuna göre, ülke, alçak basınç sistemi ile serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Önümüzdeki 7 gün boyunca en yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde ve sahillerde genellikle 19 – 22 derece dolaylarında seyredecek.

Rüzgâr ise genellikle kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Manzara değişmiyor

Yorumlar kapalı.