Master plan tamam, uygulama sıkıntılı



featured


İsmail VOLKAN

Girne’de yol ve otopark yetersizliğine, her geçen gün artan araç sayısı ve artan nüfus da eklenince kent yaşamı olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Girne trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan Girne Trafik Master Planı hazır olmasına rağmen bir türlü uygulanamıyor, şehir içerisindeki trafik ise adeta çıkmaza giriyor.

Vatandaşlar, trafiğin sıkışmasındaki en büyük etkenin toplu taşıma araçlarının adım başı yolcu almak için durmasından kaynaklandığını iddia ediyor.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bazı noktalarda ciddi sorunlar olduğunu belirlediklerini ve master plan çalışmaları kapsamında bazı kavşaklardaki sorunların giderildiğini anlattı.

Şehrin nüfusunun gün içerisinde 80 bin’e çıktığına dikkat çeken Güngördü, Trafik Master Planı çalışmalarının, kentte toplu taşımacılığa daha fazla önem verilmesi gerektiği gerçeğini de ortaya çıkardığını ifade etti.

“Yolcu eğer durakta durmazsa otobüs almayacak”

Toplu taşıma araçlarının sadece duraklardan yolcu alıp, bırakması gerektiğine işaret eden Nidai Güngördü, bu konuda vatandaşların da dikkatli olmasını istedi.

“Bu bir kültür meselesidir” diyen Güngördü, “Yolcu eğer durakta durmazsa otobüs almayacak. Yolcu da durakta otobüs beklemelidir. Bu sadece belediye ve polisin çözeceği bir konu değil. Konuyu KAR-İŞ yetkilileriyle görüştük” şeklinde konuştu.

“Her gün 20 civarında araca ceza yazılıyor ve bu çözüm değil”

Girne’deki trafik sorununu rahatlamak ve çözümlemek amacıyla, yaklaşık 7 aylık çalışmanın sonucunda Girne Trafik Master Planı’nın hazırlandığını dile getiren Güngördü, Trafik Master planının belediye meclisi tarafından onaylandığını ve yavaş yavaş uygulamaya başladıklarını kaydetti.

Trafik Master Planı’nın, alternatif yollar oluşturulması, kentteki bazı yol ve caddelerin tek yoldan çift yola, ya da çift yoldan tek yola çevrilmesi gibi ihtiyaçları da gündeme getirdiğini kaydeden Güngördü, vatandaşların da trafik konusunda daha duyarlı olmasını istedi.

Belediye zabıtalarının her gün 20 civarında araca ceza yazdığını ve bu yöntemin çözüm olmadığına işaret eden Güngördü, vatandaşların araçlarını park ettiklere yerlere dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

“Şoförler de anlayışlı olmalı”

Güngördü, özel otobüs şirketlerinin yetkilileri ve KAR-İŞ yetkilileriyle istişare içerisinde olduklarını ve çözüm bulmak için toplantılar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Lefkoşa çemberi ve Girne Belediye binası arasındaki trafikte ciddi sıkışıklıklar yaşandığını ifade eden Başkan Güngördü, trafikte şoförlerden de anlayış beklediklerini kaydetti.

Güngördü, vatandaşların trafik konusunda şikayetçi olmakla haklı olduğunu belirterek, soruna çözüm bulmak için çalışmaların ve uygulamaların devam edeceğini aktardı.

Doğu çevre yolunun çift şerit olarak düzenlenmesi konunsun yeniden gündeme gelmesi gerektiğine işaret eden Güngördü, yolun inşasının Girne trafiğinin rahatlaması açısından önemli olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Master plan tamam, uygulama sıkıntılı

Yorumlar kapalı.