Mermiler, GKK’ya ait çıktı



featured


Emine UYSAL ÇALUDA

   Evinde mahkeme emriyle yapılan aramada 7.65 çapında tabanca, 148 adedi 9 milimetre çapında, 13 adedi ise 7,65 çapında olan toplam 161 adet canlı mermi bulunan Yiğitler köyünde sakin Mehmet Göktepe, yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.  

   Polis, mermilerin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait olduğunu ve zanlının mermilerin tümünü çalıştığı dönemde gayri yasal yolla temin edip tasarrufuna aldığını mahkemeye aktardı.

   Göktepe, tabancayı ise astsubay olarak görev yaptığı dönemde helikopterle Ankara’ya gittiğinde bir arkadaşının hediye ettiğini ve anı olarak sakladığını beyan etmişti.

   “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla tutuklanan zanlı dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

   Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı İbrahim Ruso, tanık olarak Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ömer Can’ı dinletti.

   Mahkemede yeminli şahadet veren Can, zanlı Mehmet Göktepe’nin Yiğitler köyündeki evinde mahkeme emriyle yapılan aramada, yatak odasındaki elbise dolabında 7.65 milimetre çapında tabanca, 148 adet 9 milimetre çapında, 13 adet ise 7,65 çapında canlı mermi bulunduğuna vurgu yaptı.

   Zanlının aynı gün mahkeme emriyle tutuklandığını ve gönüllü ifade verdiğini kaydeden tanık polis, mermilerin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait olduğu ve zanlının mermilerin tümünü çalıştığı dönemde gayri yasal yolla temin edip, tasarrufuna aldığının belirlendiğini söyledi.

   Can, tabancayı ise astsubay olarak görev yaptığı dönemde helikopterle Ankara’ya gittiğinde bir arkadaşının hediye ettiğini ve anı olarak sakladığını beyan ettiğini kaydetti.

   Can, soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının 21 Şubat’ta Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi tarafından teminata çıkarıldığını belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti. Zanlının avukatı, müvekkilinin tutuksuz yargılanmasına itiraz etti ve davanın duruşması yapıldı.  

   Yargıç Temay Sağer, duruşma neticesinde, suçların ciddiyetine vurgu yapıp, zanlının 45 günü aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mermiler, GKK’ya ait çıktı

Yorumlar kapalı.