Ons altın 8 ayın zirvesine çıkarken, gram altın rekor tazeledi



featured


Altının ons fiyatı Fed’in faiz artışlarını yavaşlatacağı beklentisiyle yükselişte. Değerli metal, Kasım başından bu yana yaklaşık yüzde 15 yükseldi.

Gram altın bugün saat 11.20 itibarıyla yüzde 0,29 artışla bin 137,13 TL seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın yüzde 0,24 artışla ons başına bin 882,46 seviyesinden işlem görüyor.

COMEX altın vadeli işlemleri yüzde 0,54 artışla ons başına bin 886,60 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise yüzde 0,05 artışla 103,3356 seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın, çarşamba günü bin 884,47 dolara çıkarak mayıs ayının başından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Tastytrade’den Ilya Spivak, altın fiyatlarındaki yükselişle ilgili olarak, “Yatırımcıların odağı perşembe günü ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerine dönerken altın fiyatları şu anda bir bant içinde yükselişini konsolide ediyor.” dedi.

Spivak ayrıca, “Veriler enflasyonun daha yumuşak olduğunu gösterirse, altın 1.900 dolar seviyesinin üzerine gidebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Altın enflasyondan korunma aracı olarak görülse de, 2022 yılında yükselen faiz oranları sabit getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırmış ve altına olan ilginin azalmasına yol açmıştı.

Ancak, 2022 yılının son çeyreğinde başlayan faiz artışlarında yavaşlama beklentisi altın fiyatlarının yükselişe geçmesine sebep olmuştu.

Fed Başkanı Michelle Bowman ise salı günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını daha da yükseltmek zorunda kalacağını ve bunun muhtemelen daha yumuşak iş piyasası koşullarına yol açacağını söyledi.

Yine de yatırımcılar altın fiyatlarının kısa vadeli seyri hakkında daha net fikir sahibi olabilmek için perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verilerini bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ons altın 8 ayın zirvesine çıkarken, gram altın rekor tazeledi

Yorumlar kapalı.