Orkestraya 10 kişi daha alınacak



featured


Orkestranın önemine işaret eden Tatar, orkestranın daha da geliştirilmesini temenni etti.

Kıbrıs konusuna ve olası bir anlaşma durumunda yaşanabilecek sıkıntılara değinen Tatar, Arabacıoğlu’nun da değindiği mülkiyet konusundaki endişelerini dile getirdi.

Olası bir anlaşma halinde, Rumların Kuzeye geçip yerleşmek isteyeceğini, ancak Kıbrıslı Türklerin Güneye yerleşmek gibi bir kaygısı olmadığını düşündüğünü dile getiren Tatar,  mülkiyet sorunun, nüfus sorununu, bunun da seçim ve halk oylaması sorununu beraberinde getireceğini savundu.

Tatar, asıl sorunun anlaşmanın çerçevesinde değil, detaylandırıldığında çıkacağına işaret ederek, can ve mal güvenliğinin hayatsal önemi olduğuna vurgu yaptı.

Anlaşmadan sonra da Türkiye’nin desteğinin devam etmesi gerekeceğine işaret eden Tatar, bu topraklarda bir halk olarak yaşayabilmek için anlaşmadan sonrasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Tatar, 5’li konferansın, çoklu konferansa doğru gittiği; Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın konferansta yalnız kalacağı öngörüsünde bulundu.

Kıbrıs Türk halkının esenliği ve haklı davasında mağdur olmamasının kendileri için önemli olduğunu belirten Tatar, bu konuda bir takım endişeleri olduğunu kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Orkestraya 10 kişi daha alınacak

Yorumlar kapalı.