Piyasada, 14 adet daha 200 TL’lik banknot var



featured


Emine UYSAL

Lefkoşa’da önceki gün bir markete giden ve yapmış olduğu alış-verişe karşılık, tasarrufunda bulundurduğu 200 TL’lik sahte banknotu tedavüle süren 49 yaşındaki Şakir Güneş, tasarrufundaki 10 adet daha sahte 200 TL’lik banknotla yakalandı.

“Sahte para tasarrufu”, “Sahte parayı tedavüle sürme”, “Sahte davranışla kredi temin etme” suçlamalarıyla tutuklanan ve mahkemeye çıkarılan zanlı Şakir Güneş, “Tedavüle sürdüğüm son paranın sahte olduğunu biliyordum. Diğerlerini bilmiyordum” dedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada savcı Aysın Bilgin, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de görev yapan polis memuru Ali Gencer’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gencer, 9 Mayıs’ta saat 09.00’da Lefkoşa’da sakin Şakir Güneş’in tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu ve sahte olduğunu bildiği B434587077 seri numaralı 200 TL’lik sahte banknotu, Ortaköy’de faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Aykut Zaim’in yapmakta olduğu Labirent Market’ten aldığı 13.50 TL değerindeki sigara karşılığında kasiyere verip, tedavüle sürerek sahtekarlıkla para üstü olarak 186.50 TL nakit parayı temin ettiğini kaydetti.

Polis memuru Ali Gencer, 10 Mayıs’ta başlatılan soruşturma kapsamında Lefkoşa’da tespit edilen zanlı Şakir Güneş’in tasarrufunda biri yırtık, 10 adet farklı seri numaralı 200 TL’lik sahte banknot tespit edildiğini ve zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti.

Gencer, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde 14 adet sahte 200 TL’lik banknotu tedavüle sürdüğünü ve bu banknotların arandığını kaydetti. 

Tahkikatın yeni başladığını, zanlının verdiği gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yanı sıra, kamera görüntülerinin inceleneceğini, aranan bir şahıs olduğunu ve alınacak ifadeler olduğunu belirten Gencer, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, aranan bir şahıs olduğuna vurgu yapıp, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Piyasada, 14 adet daha 200 TL’lik banknot var

Yorumlar kapalı.