Psikolog ve Bağımlılık Danışmanı Esra Dağlar Bozdoğan: İnsan doğası bilinmeyeni sevmez



featured



ÖZEL HABER

KÜBRANUR AKPINAR

Psikolog ve Bağımlılık Danışmanı Esra Dağlar Bozdoğan Kıbrıs TV Haber Merkezi’nden Kübranur Akpınar’a özel açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsün insanlarda oluşturduğu kaygıyı değerlendiren Bozdoğan, insanların sağlık kaygısından daha çok ekonomik olarak kaygıya düştüğünü söyledi. Sağlık kaygılarının da sürdüğünü ancak, ekonomik olarak değerlendirildiğinde insanların kiralarını ödeyememesinin, ev alışverişlerini yapamamasının daha çok kaygı yarattığını aktardı.

Koronavirüsün ileride insanların üzerinde nasıl bir etki yaratacağı sorusuna yanıt veren Esra Dağlar Bozdoğan, “Bizim neslin daha önce yaşamadığı bir durumla karşı karşıyayız, yarın bir gün bir yere gidildiği zaman insanların üzerinde travma olacak” dedi. Kalabalık ortamlara girildiği zaman insanların sosyal mesafesini koruyacağını kaydeden Bozdoğan, panik durumunun olacağını kaydetti.

Bozdoğan, en önemli olan şeyin insanların adapte olabileceğini kaydererek, yeni normalimizin pandemi olacağını ve bunun 10 – 15 yıl boyunca süreceğini söyledi. Geleceğe dair insanların güveninin kırıldığını ve bunların büyük problem oluşturacağına dikkat çeken Psikolog Bozdoğan sözlerinin sonunda “İnsan doğası bilinmeyeni sevmez” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Psikolog ve Bağımlılık Danışmanı Esra Dağlar Bozdoğan: İnsan doğası bilinmeyeni sevmez

Yorumlar kapalı.