Rapor, 45 gündür Türkiye’den gelemedi



featured


Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da aralık ayında kundaklanılan‘Big Boss’ isimli barda, İranlı Ali Rezay Rasekh Foumani’nin yanarak öldürülmesiyle ilgili günlerdir poliste tutuklu bulunan ve olay yerinde aracının teker izi tespit edilen Ali Demirbağ aleyhine yürütülen soruşturma sürüyor.

Türkiye’den beklenen raporlar gelmediği için 45 gündür polis hücresinde tutuklu bulunan Ali Demirbağ, aleyhine dün tahkikat amaçlı 7 gün daha ek tutukluluk emri temin edildi.

Dünkü ek tutukluluk duruşmasında, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Müfettiş Rezvan Kaçar, meseleyle ilgili mahkemeye yeminli şahadet verdi.

Müfettiş Rezvan Kaçar, 11 Aralık 2017’de, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren, Cengiz Salih Soykök ve Sahap Eisapour’un işletmeciliğini yaptığı “Big Boss” isimli işyeri içerisine, meçhul şahıslar tarafından yanıcı madde dökülerek kasten ve kanunsuz olarak yakıldığını hatırlattı.

Rezvan Kaçar, yangın esnasında konu işyerinde bulunan İranlı Ali Rezay Rasekh Foumani’nin yanarak vefat ettiğini, konu işyerinin tamamen yanıp üzerindeki 3 kattan oluşan dairelerin de kısmen hasar gördüğünü anımsattı.

Meseleyle ilgili olay mahallinden ciddi deliller topladığına vurgu yapan tanık subay, büyük bir ekiple yürüttüğü soruşturmasını henüz tamamlayamadığına vurgu yaptı ve incelenmesi için Türkiye’ye gönderdiği emarelerle ilgili henüz bir sonuç alamadığını anlattı.

Adli, kriminal ve telefon dökümleriyle ilgili raporların sonuçlarına göre tahkikatına yön vereceğini anlatan

Rezvan Kaçar, emare aldıkları zanlı Ali Demirbağ’ın kullanımındaki NE 755 plakalı aracını teker izinin, barın arka tarafındaki toprak zeminde tespit edilen teker iziyle bire bir uyuştuğunu kaydettikten sonra, meselenin çok ciddi olduğunu kaydetti ve zanlının serbest kalması halinde tahkikatına etki etme olasılığı bulunduğunu söyledi.

Kaçar, tahkikatını tamamlayabilmek için, zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, huzurundaki tüm husussuları değerlendirdikten sonra, tahkikatın henüz tamamlanmadığına bulgu yaptı ve zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rapor, 45 gündür Türkiye’den gelemedi

Yorumlar kapalı.