Seks işçiliği iddiası tarafları gerdi!



featured


Emine UYSAL

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) sınırları içerisinde bulunan ve 22 Şubat’ta işletme izinleri olmadığı gerekçesiyle mühürlenerek, faaliyetleri durdurulan gece kulüplerinin ‘ara emri’ talebi dün de Yüksek İdare Mahkemesi’nde (YİM) görüşülmeye devam etti.

Gece kulübünde seks işçiliği, insan kaçakçılığı ve fuhuş yapıldığı iddiaları tarafları gerdi.

YİM Heyet Başkanı Gülden Çiftçioğlu, üye Tanju Öncül ve üye Beril Çağdal’ın huzurunda görüşülen davada, Lefkoşa Türk Belediyesi adına Hüseyin Malyalı ile Tülin Sabri, King Night Club adına avukat Deniz Kızılokgil ve gece kulübü işletmecisi Ali Kalyon hazır bulundu.

Avukat Hüseyin Malyalı, LTB Halk Sağlığı Şube Sorumlusu Ali Ecesoy’u tanık olarak dinletti.

Gece kulüplerini Belediyeler Yasası tahtında denetlediklerini belirten Ali Ecesoy, davacı gece kulübünün 2018 yılı iznini başvurup almadığını, King Night Gece Kulübü işletmecisi Ali Kalyon’un işletme izni için başvurmadığını iddia etti.

Ecesoy, söz konusu gece kulübünün işletme işyeri izninin olmadığından işyerinin mühürlendiğini gösteren belgeyi emare olarak sundu.

Avukat Malyalı, tanığa, işyerinin belediye meclisi ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nin tavsiye kararıyla mı, yoksa işletme izni olmadığından mı kapatıldığını sordu.

Ali Ecesoy, gece kulübünün işletme izni olmadığından kapatıldığını söyledi.

Avukat Malyalı, tanığa, yasada konsomatris tanımını sordu.

Ali Ecesoy, konsomatrisin yasaya göre müşteri ile yiyip içen ve işyerine gelir getiren kadın tanımı yaptığını kaydetti.

 

“Gece kulübünde seks işçiliği yapıldığı kanaati doğdu”

Avukat Malyalı, davacı işyerinin gerçekte faaliyetlerinin ne olduğunu sordu.

Ecesoy, “Araştırmalarımızda hastanedeki doktorlarla görüşüldü ve gece kulübünde seks işçiliği yapıldığı kanaati doğdu. İşyerini yasaya dayanarak kapattık” dedi.

Avukat Deniz Kızılokgil, tanığın edebiyat bölümü mezunu olduğunu ve zührevi hastalıklarla ilgili uzmanlık alanı olmadığını savundu.

Kızılokgil, gece kulübü işletmecisi Ali Kalyon’un LTB’ye gittiğini ancak başvurusunun belediye başkanının emriyle alınmadığını ileri sürünce Ali Ecesoy bu iddiayı reddetti.

Avukat Deniz Kızılokgil, tanığa, gece kulübü işletmecisinin konsomatris kadınları para karşılığı cinsel ilişkiye teşvik ettiğini gözüyle görüp görmediğini sordu ve insan kaçakçılığı yapılıp yapılmadığı konusunda araştırma yapılmadığını ileri sürdü.

Ali Ecesoy, “Doktorun bize verdiği bilgiyi kabul ettik. Kişilerle görüşmedik” dedi. Ecesoy, insan kaçakçılığı konusunda ise araştırma yapmadıklarını söyledi.

Avukat Deniz Kızılokgil, işyerinde fuhuş, insan kaçakçılığı yapıldığı ve kadınların köle gibi kendi iradeleri dışında çalıştırıldıkları iddialarının neden polise bildirilmediğini sordu.

Ali Ecesoy, seks köleliği iddiası üzerine, devlet hastanesinden doktorun bilgileri ışığında gündeme geldiğini kaydetti.

Avukat Deniz Kızılokgil, davacı Ali Kalyon’un bilgisi dışında ve daha çok para kazanmak için para karşılığı seks yapma ihtimali olduğunu ileri sürdü.

Tanık bu konuda bilgisi olmadığını belirtti.  Kızılokgil, kadınların gece istedikleri yere gitmekte özgür olduğunu ve seks işçiliği varsa dahi davacının bilgisi dışında olduğunu savundu.

Deniz Kızılokgil, Haspolat’taki gece kulüplerinin kapatılmasında kamu yararı olmadığını savunup, vatandaşların Alayköy’deki gece kulüplerine gidebileceğini ileri sürdü.

Ali Ecesoy, kendi sınırlarından sorumlu olduklarını söyledi.

Deniz Kızılokgil, “Kadınların ülkeye giriş çıkışlarına baksaydınız, sürekli gidip geldiklerini görürdünüz” dedi.

Ali Ecesoy, bu konuda araştırma yapmadıklarını söyledi.

Kızılokgil, tanığın, seks işçiliği, insan kaçakçılığı ve zührevi hastalıklarla ilgili iddialarının doğru olmadığını savundu.

Avukat Hüseyin Malyalı, tanık olarak, LTB’de arşiv görevlisi olan Hüseyin Kaymaklılı’yı dinletti.

Kaymaklılı, Ali Kalyon’un belediyeye işyeri izni için veya yatı evi izni için başvurmadığını savundu.

Ali Kalyon’un avukatı Deniz Kızılokgil, izinlerin belediyenin sağlık şubesi tarafından verildiğini ileri sürdü.

Hüseyin Kaymaklılı, başvuruyu arşivin aldığını İddia etti.

Avukat Kızılokgil, Ali Kalyon’un belediyeye başvuru yaptığını, ancak başvurusunun alınmadığını ileri sürdü.

Kaymaklılı, iddiayı reddetti. Dava mesaiyle duruşmasına devam edilmek üzere ertelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Seks işçiliği iddiası tarafları gerdi!

Yorumlar kapalı.