Tabela altındaki paketi alırken enselendi



featured


Ahmet UÇAR

49 GRAM UYUŞTURUCU… Lefkoşa’daki bir tabelanın altına bırakılan paketi alırken polise suçüstü yakalanan A. Y.’nin aldığı paketten 20 gram sentetik cannabinoid ve 13 gram Hintkeneviri çıktı. Zanlının üzerinde yapılan aramada siyah montunun cebinde 2 gram eroin, 7 ayrı pakette 6 gram kokain ve 7 gram sentetik cannabinoid bulunurken, evinde de, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan hassas terazi bulundu. Tasarrufunda dört türde toplam 49 gram uyuşturucu bulunan A. Y.’nin aleyhine 2 gün tutukluluk alındı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bir tabelanın altına paket bırakıldığı yönünde ihbar gelmesi üzerine gerçekleştirilen operasyonda, içi uyuşturucu madde dolu paketi aldığı sırada suçüstü yakalanan zanlı A. Y.’nin tasarrufunda çeşitli türlerde uyuşturucu madde bulundu.

Mağusa’da 2020’nin Ekim ayı içerisinde B. N. K.’nin polise yakalanmamak için kokain türü uyuşturucu maddeyi yutarak hayatını kaybettiği meseleyle de bağlantısı olan zanlı A. Y., tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis, paketin içerisinde 20 gram ağırlığında sentetik cannabinoid ve 13 gram ağırlığında Hintkeneviri; zanlının giymekte olduğu siyah montunun cebinde 2 gram ağırlığında eroin, 7 ayrı pakette 6 gram ağırlığında kokain ve 7 gram ağırlığında sentetik cannabinoid; yatak odasında ise üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan hassas terazi bulunduğunu açıkladı.

Mahkeme, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi adına zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Dört farklı türde uyuşturucu

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Banu Soyer’in huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında yeminli şahadet veren polis memuru Ali Çavuş, olguları aktardı.

Çavuş, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne 16 Şubat 2021 tarihinde Lefkoşa’da bir belediye tabelasının altına paket bırakıldığı yönünde bilgi geldiğini belirterek, gelen bilgi üzerine bir polis ekibinin söz konusu bölgeye gittiğini, tabelanın altında adı geçen paketin bulunup incelendiğini ve aynı yere tekrar bırakıldığını kaydetti.

Zanlı A. Y.’nin ZPG 233 plakalı aracıyla saat 18.30 raddelerinde olay yerine geldiğini söyleyen Çavuş, zanlının söz konusu paketi almak istediği sırada polisler tarafından tutuklandığını ifade etti.

Çavuş, söz konusu paketin içerisinde yaklaşık 20 gram ağırlığında sentetik cannabinoid ve 13 gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğuna işaret ederek, zanlının giymekte olduğu siyah montunun cebinde 2 gram ağırlığında eroin, 7 ayrı pakette 6 gram ağırlığında kokain ve 7 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin tespit edildiğini anlattı.

Çavuş, zanlının ikametgahında yapılan aramada ise yatak odasında üzerinden uyuşturucu madde kalıntısı bulunan hassas terazinin bulunarak emare alındığını açıkladı.

Soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çeken Çavuş, ele geçirilen maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na, maddelerin muhafaza edildiği naylon poşetlerin Polis Müdürlüğü’ne bağlı Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne gönderileceğini bildirdi.

Çavuş, aranmakta olan 1 şahsın söz konusu olduğunu ve zanlının söz konusu maddeleri kimlerden ve ne şekilde aldığının araştırılacağını söyleyerek, serbest kalması durumunda soruşturmaya etki etme ihtimalinin yüksek olması nedeniyle zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi adına zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tabela altındaki paketi alırken enselendi

Yorumlar kapalı.