Tesis için profesyonel şirket



featured


Ogün Genç KAÇMAZ – Şükrü BURAĞAN

Yenicami Ağdelen Kulübü, devletten talep edilen ve uzun bir bürokratik sürecin ardından 49 yıllığına kiralanan arazi için somut adım atmaya hazırlanıyor. Bu konuda kulübün iki eski başkanı Kaan Kaner ve Abdullah Uluçhan ile yönetim kurullarında yer alan ekonomist Mehmet Saydam’dan oluşan üçlü komite, bir süreden beridir nasıl bir yatırım şekli konusunda yaptıkları toplantılardan sonuç çıkardı.

 

Şirketin kurulması ile yatırım analizlerine başlanacak

Buna göre arazi üzerine yapılacak projenin mimari çizimleri öncesinde, kulüp adına çalışacak bir şirket kurularak, yatırım iklimi ve finans analizlerini gözlemleyecek, kurulduktan sonra da kar elde etme düşüncesi olmadan kulübün ihtiyaçlarını maddi ve tesis olarak sağlayacak limited şirket modelini hayata geçirecek.

Yenicami Kulübü Eski Başkanı Kaan Kaner, yönetimden aldıkları yetki ile çalışmalarını sürdürdüklerini, hedeflerinin hem sportif, hem de gelir getirici tesislerin bir arada olacağı bir kompleks yaratmak olduğunu söyledi.

 

Yatırımcıların bulunması için çalışma başlatılacak

Kaner, “Kuracağımız bu şirket Yenicami’nin sportif gelirleri hariç tüm yerlerini işletecek şekilde tasarlanıyor. Örneğin yeni yapılacak tesis içinde bulunacak kafeterya, bu şirket veya alt yatırımcı tarafından işletilecek. Bu sayede bakım onarım gibi detayların da olduğu birçok konu ile Yenicami yönetim kurulu uğraşmak zorunda kalmayacak” dedi. Şirketin profesyonel bir yapıda kar gütme amacı olmadan çalışacağını, bu aşamadan sonra yatırımcıların bulunması için adım atacaklarını, Yenicami’yi seven yatırımcılar olduğunu bildiklerini aktaran Kaner, teşvik yasalarına da bakacaklarını, en uygun şekilde bir bedel yaratarak yatırımcıları bu projeye ortak edeceklerini ifade etti.

 

Bayramdan önce önemli adımlar atılması planlanıyor

Şirketleşmede tüzük çalışmasını bayramdan önce tamamlamayı ve projenin çizimi için adım atmayı amaçladıklarını vurgulayan Kaan Kaner, sonrasında iyi bir tanıtım kampanyası yürüterek yatırımcılara ulaşmayı düşündüklerini söyledi. Kaner, proje içerisinde 100 odalı kamp binası, tenis kortları, fitness ve çok amaçlı kapalı spor salonu gibi birçok farklı tesis düşünüldüğünü, kafeterya ve restoranlar dışında da futbol amaçlı birçok yatırımın yer alacağını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tesis için profesyonel şirket

Yorumlar kapalı.