Tosuncuk'un "kara kutusu" ilk kez konuştu



featured


Duruşmada savunma yapan Kaya, “Fatih Aydın alınan taşınır taşınmaz mallarda herhangi bir şekilde söz sahibi değildi. Bana ihtiyaç olan şeyleri söyleyen ve aldıran kişi Mehmet Aydın’dı.” dedi.

Çiftlik Bank ana davasında ”Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Fatih Aydın, Mehmet Aydın ve nisan ayında Uruguay’dan Türkiye’ye iade edilen Osman Naim Kaya, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada avukatlar hazır bulundu.

”Kara para aklama”, ”vergi kaçırma”, ”suç örgütü üyesi olma”, ”’dolandırıcılık” gibi suçlardan aranarak hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Türkiye’ye iadesi için yapılan başvurunun kabul edilmesinin ardından 8 Nisan’da İstanbul’a getirilen Osman Naim Kaya ilk kez konuştu.

“FATİH AYDIN SÖZ SAHİBİ DEĞİLDİ”

Duruşmada savunma yapan sanık Osman Naim Kaya, “Fatih Aydın’ı, Mehmet Aydın’dan 1 ay sonra tanıdım. Fatih Aydın alınan taşınır taşınmaz mallarda herhangi bir şekilde söz sahibi değildi. Bana ihtiyaç olan şeyleri söyleyen ve aldıran kişi Mehmet Aydın’dı.” dedi.

“OSMAN NAİM KAYA İLE SOSYAL MEDYADA TANIŞTIM”

Duruşmada söz alan Mehmet Aydın ise şöyle konuştu:

”Osman Naim Kaya ile ilk başta, Uruguay ile ilgili bir videoda yorumunu gördüm. Facebook’tan ekledim. Osman Naim Kaya ile sosyal medyada tanıştım. Uruguay’a gittiğimde kendisi bana çevirmenlik, çalışma izni alınması, taşınır taşınmaz malların alınması gibi konularda yardımcı oldu. Çiftlik Bank’ın oyun tarafıyla toplanan paralarla herhangi bir bağlantısı yoktu.”

Mahkeme heyeti, şirketlerin el konulduğu zaman ve şu anki borç alacak durumu ile menkul varlığının incelenmesi için alınması istenen bilirkişi raporunun dosyaya ulaşmadığını belirterek, raporun beklenilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi. 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tosuncuk'un "kara kutusu" ilk kez konuştu

Yorumlar kapalı.