Zevk için yaptım, çok pişmanım



featured


Emine UYSAL

Lokmacı Sınır Kapısı’ndan önceki akşam saat 19.45 sıralarında KKTC’ye giriş yapan ve şüpheli görülen 34 yaşındaki Ç.K’nın üzerinde yapılan aramada, 20 gram hintkeneviri türü uyuşturucu bulundu.

Zanlının kullanımında bulunan araçta yapılan aramada ise yarım gram daha hintkeneviri türü uyuşturucu bulunduğu belirtildi.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla tutuklanan zanlı Ç.K ve suç ortağı olduğu iddia edilen zanlı H.T’yle birlikte Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede söz alan zanlı Ç.K, uyuşturucuyu zevk için aldığını belirtti ve çok pişman olduğunu söyledi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Erkan Karam’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Karam, 6 Kasım’da saat 19.45’te Lokmacı Sınır Kapısı’ndan giriş yapan zanlı Ç.K’nın üzerinde yapılan aramada 20 gram hintkeneviri türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunarak, emare alındığını kaydetti.

Zanlıların aralarında anlaştığını söyleyen Karam, zanlı H.T’nin aynı akşam Ledra Sınır Kapısı’ndan, zanlı Ç.K’nın ise Lokmacı Sınır Kapısı’ndan güneye geçip, Rum bir şahıstan 300 Euro karşılığında uyuşturucuyu satın aldıklarının belirlendiğini ileri sürdü.

Polis çavuşu Erkan Karam, zanlı Ç.K’nın kullanımında bulunan araçta yapılan aramada ise yarım gram daha hintkeneviri türü uyuşturucu bulunduğu belirtti.

Karam, zanlıların 20 Ekim’de yine aralarında anlaşıp, yine güneyden 14 gram olarak satın alıp, Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan ithal ettiklerini kaydetti.

Zanlı Ç.K’nın gönüllü ifade verdiğini söyleyen Karam, zanlının tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını talep etti. Karam, zanlı H.T’ye kısa süre önce MS hastalığı teşhisi konduğunu belirtip, doktorunun zanlının yatılı geçirmesi gerektiği gerektiğini belirttiğini söyledi.

Zanlı H.T’nin etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını belirten Karam, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Ç.K’nın tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verirken, H.T’nin ise,

yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 10 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve iki haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zevk için yaptım, çok pişmanım

Yorumlar kapalı.