Sedef BOŞNAK
Ülkemizde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mart 9'u kutlamaları devam ediyor.
Alaniçi ve civar köylüler, dün, Kale Aşık Piknik Alanı'nda baharı karşıladı.
Güneşli havayı da fırsat bilen köylüler, piknik alanına koşup mangallarını yaktı.
Piknik alanını dolduran kalabalık, hem baharın tadını çıkardı, hem de mangal keyfi yaptı.
Yetişkinler haftanın yorgunluğunu üzerlerinden atarken, çocuklar da güneşli havada koşup doyasıya oyun oynadı.
Dünkü kutlamada, ayrıca, Kanser Hastalarına Yardım Derneği'nin bölge sorumluları, kanser hastaları yararına, lokma ve şamişi pişirerek sattı, derneğe katkı sağladı.
“Geleneklerimizi sürdürüyoruz”
Alaniçi Köy Muhtarı Cemal Yıldız, bahar bayramının, her yıl geleneksel olarak kutlandığını belirterek, kutlamaların 1974 öncesine dayandığını anımsattı.
Bu yılki kutlamaların hava koşulları nedeniyle geç yapıldığından da söz eden Cemal Yıldız, "Keyfimiz yerinde. Hava çok güzel. 1974 öncesi Kıbrıs'ın güneyinde yapılan kutlamalar, her yılın Mart ayında Kıbrıs'ın kuzeyinde kutlanmaya başladı. Kutlamaları, 13 yılı aşkın bir süredir, bu alanda yapıyoruz. Geleneklerimizi devam ettiriyoruz. Gelecek nesillerin de devam ettirmesi için öğretici oluyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 10:47