banner6

Anastasiadis: Kıbrıs Türk heyeti hiçbir neden olmadan görüşmeden ayrılmıştır

banner37

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla bugün gerçekleştirdikleri görüşmede yaşanan gelişmelerin ardından, Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayında açıklama yaptı.

Anastasiadis: Kıbrıs Türk heyeti hiçbir neden olmadan görüşmeden ayrılmıştır
banner90
banner99

Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre Anastasiadis açıklamasında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı “suçlamaları bir kenara bırakıp, Kıbrıs sorununda iki toplumun da beklentilerine yanıt verecek olan kapsamlı bir çözüme ulaşılmasına yönelik çabaların başarılı olması için, yapıcı bir ruhla derhal diyaloğu sürdürmeye katılmaya” çağırdı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla bugün gerçekleştirdikleri görüşmenin yaşandığı şekilde sona ermesinden üzüntü duyduğunu dile getiren Kıbrıslı Rum lider, “görüşme dostane ve olumlu bir atmosferde gerçekleştirilirken, Birleşmiş Milletler (BM) ile Kıbrıs Rum kesimi arasında yaşanan bir anlaşmazlığın sonucunda meydana gelen kısa süreli bir ara anında, Kıbrıs Türk heyeti hiçbir neden olmadan görüşmeden ayrılmıştır” iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın söylediklerinin “gerçek olaylara karşılık gelmediğini” ileri süren Anastasiadis, “BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, olayların tam olarak nasıl meydana geldiğini ifade edeceğinden emin olduğunu” öne sürdü

Anastasiadis, bir soruya yanıtında ise “Kıbrıs Türk tarafının bugünkü tutumunun, önceden alınan bir kararın ürünü olduğu” iddiasında da bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner104