banner6

Av koruma görevlileri uyarı grevi yaptı

banner37

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, Avcılık Federasyonu’na bağlı çalışan 16 av koruma görevlisinin 2 aydır maaş alamadı ve 12 yılı aşkın süredir asgari ücrete çalıştırıldıkları gerekçesiyle eylem başlattı

Av koruma görevlileri uyarı grevi yaptı
banner90
banner99

    Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Avcılık Federasyonu önünde ateş yakarak uyarı grevi yaptı.
    DEV-İŞ, Avcılık Federasyonu’nda, av koruma görevlisi olan 16 kişinin, 2 ayı aşkın süredir maaşlarının ödenmediği ve 12 yılı aşkın süredir asgari ücretle çalıştırıldıkları gerekçesiyle eylemlilik süreci başlattı.
   Cuma gününe kadar Merkezi Av Komisyonu’na süre veren DEV-İŞ, bu sürenin aşılması halinde eylemlerini İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı önüne taşıyacaklarını bildirdi.
    KKTC Avcılık Fedarasyonu’na bağlı çalışan av korucuları adına federasyon önünde basın açıklaması yapan ve KIBRIS’a konuşan DEV-İŞ Başkanı Koral Aşam, yaptıkları eylemin amacının, çalışların mağduriyetlerini dile getirmek ve Merkezi Av Komisyonu’nun, sendika ile derhal görüşme yapması için çağrıda bulunmak olduğunu ifade etti. Aşam, bu çerçevede 1 günlük uyarı grevi yaptıklarını ve cuma gününe kadar Merkezi Av Komisyonu’na süre tanıyarak görüşme talep ettiklerini açıkladı.

Haber: Cemre Cemali

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner104