ETUCE, Karpaz’daki Türk ve Rum okullarını gezdi
Kıbrıslı Türk ve Rum sendika üyelerinden oluşan Avrupa Eğitim Sendikaları Komitesi’nden bir heyet, Dipkarpaz’daki 4 okulu ziyaret etti

Ayşe BULUT
Avrupa Eğitim Sendikaları Komitesi (ETUCE) üyesi Türk ve Rum öğretmen sendikaları, Karpaz’daki Türk ve Rum okullarını ziyaret etti.
KTOEÖS, KTÖS, DAÜ-SEN ve Rum tarafından OELMEK, POED ve OLDEK temsilcileri, Dipkarpaz İlkokulu, Recep Tayip Erdoğan Ortaokulu, Rum İlkokulu ve Rum Ortaokulu’nu ziyaret ederek incelemeler yaptı.
Avrupa Eğitim Sendikaları Kıbrıs Dönem Temsilcisi Tahir Gökçebel, ziyaretle ilgili yaptığı konuşmada, ortak etkinlikler çerçevesinde, Karpaz bölgesindeki 4 okulu ziyaret etme kararı aldıklarını ifade ederek, Kıbrıs’ta birlikte yaşamı organize edecek ve kuracak olanın çocuklar olduğunu söyledi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Ercil de “Biz, ülkemizi seviyoruz, Rum, Türk ayrımı da yapmıyoruz. Ülkemizi bir bütün olarak seviyoruz. Eğitimin de önemli olduğuna inanarak, öğretmen sendikaları olarak, bu ülkenin yeniden bir araya gelmesi, aradaki sınırların, bir takım milli sembollerle bayrakların ve ülkemizi bölen bir takım olguların ortadan kalkması için uğraş veriyoruz” dedi.
POED Başkanı Filios Fylayton da sendikalar arasında gerçekleştirilen işbirliğinin önemine değinerek, komitenin, kuzey ve güneyde yaptığı ve yapacağı etkinlikler hakkında bilgi verdi.






SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!