Hak-Sen’den yapılan açıklamada, Ulusal Birlik Partisi Genel (UBP) Sekreteri Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz tarafından sunulan yasa önerisi değerlendirildi.
Ülkede halen kamuda geçici personel statüsünde görev yapan 1038 kişi bulunduğu kaydedilen açıklamada, “1038 geçicinin hepsinin kadrolanmayacağı önerinin ruh ve düzenlenmesinden anlaşılmaktadır” denildi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Halen kamuda geçici personel statüsünde görev yapmakta olan 1038 kişinin bir anlamda umudu olan tasarı değiştirilmiş şekliyle 57/1977 Sayılı Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri Yasası altında henüz kavgası tamamlanmamış yeni kadro cetveli oluşturarak kadrolanmaya çalışılmaktadır. Nihayetinde kariyer ve terfi ile ilgili sıkıntıların yaşanması kaçınılmaz olan bu yöntem geçmişte de denenmiş ve birçok çalışanın yıllarının heba olmasına, uzun yıllar terfi alamamasına neden olmuştu. Bu aşamada sendikamızın daha önce yazılı olarak ilettiği öneri ve taleplerinin dikkate alınarak değerlendirilmesi bu sıkıntıların bir çözümü olacaktır. 1038 kişinin hepsinin kadrolanmayacağı önerinin ruhundan ve düzenlenmesinden anlaşılmaktadır.”
Yasa önerisine göre geçicilerden performans değerlendirme formu talep edileceği kaydedilen Hak-Sen açıklamasında, “Binlerce kamu görevlisini Kamu Hizmeti Komisyonu eliyle atama, nakil terfi ettiren hükümet geçicilerin işlemlerinin de aynı komisyon tarafından yürütülmesinde ne sakınca görmüştür. Yoksa hala daha geçici sömürüsü bitmemiş midir? Geriye kalan ‘sürekli geçici personel’ üzerinde oyunlar devam mı edecektir” denildi.
“Liyakata, eğitime, tecrübeye ve başarıya endeksli olmalı”
“Geçicilerin umutları üzerinden sendikacılık yapan sendika ile geçicilerin umutları üzerinden siyaset yapan siyasetçileri” kınadıklarını belirten Hak-Sen, geçicilerin kadrolanmasını desteklediğini ancak bunun liyakata, eğitime, tecrübeye ve başarıya endeksli yapılmasında da ısrarlı olduğunu vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 17:00