banner6

Hristodulidis: Liderler görüşmesi için tek uygun tarih 26 Ocak

banner37

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis'in büyük olasılıkla 26 Ocak'ta bir araya gelip Kıbrıs Konferansı'nın bir sonraki aşaması ile ilgili karar alması bekleniyor.

Hristodulidis: Liderler görüşmesi için tek uygun tarih 26 Ocak
banner150

banner150

banner99

Cumhurbaşkanlığı'ndan bu konuda herhangi bir açıklama yapılmazken, KIBRIS'ın sorusunu yanıtlayan Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, liderler görüşmesinin büyük olasılıkla 26 Ocak Perşembe yapılacağını çünkü Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis için tek uygun tarihin bu olduğunu söyledi. Hristodulidis, Anastasiadis'in haftanın diğer günlerinde Ada dışında olacağını sözlerine ekledi.

Hristodulidis, günün erken saatlerinde yaptığı değerlendirmede liderler görüşmesinin 25 veya 26 Ocak'ta yapılacağını söylemiişti. 

Akıncı ile Amnastasiadis'in görüşmede Kıbrıs Konferansı'nın siyasi düzeyde gerçekleşecek bir sonraki toplantı konusunda karar almaları bekleniyor.

KKTC ve Türkiye medyası, bir sonraki toplantıda garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere dışişleri bakanları düzeyinde temsil edileceğini belirtirken Kıbrıs Rum tarafında, toplantının başbakanlar düzeyinde olacağı ifade ediliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner88

banner104