banner6

İkinci eğitime destek

banner37

“Önce çocuklarımızın can güvenliği” diyen vatandaşlar, okulların tadilatları veya yeni okullar yapılıncaya kadar öğrencilerin sağlam okullarda dönüşümlü eğitim görmesi gerektiği görüşünde birleşiyor

İkinci eğitime destek
banner90
banner99

ÖZEL HABER - Sedef BOŞNAK

“BİRAN ÖNCE İKİNCİ EĞİTİME GEÇİLMELİ”…

Gündemde olan sağlam okullarda ikinci eğitime geçilmesi fikrine vatandaşlar tam destek verdi. “Çocukların güvenliği ve sağlığı açısından daha doğru bir karar olacak” diyen vatandaşlar, okullardaki binaların sağlamlığının projelendirilmesini toplum adına umut verici bir adım olarak nitelendirdi. Biran önce ikinci eğitime geçilmesini isteyen vatandaşlar, yeni okul yapma veya mevcutlarının tamiri konusunda katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.

   Vatandaşlar, “önce çocuklarımızın can güvenliği” diyerek, tehlikeli okul binalarının tadil edilmesi veya yerine yeni okullar yapılana kadar, sağlam okullarda dönüşümlü eğitim sistemine geçilmesi fikrine tam destek verdi.

   “Çocukların güvenliği ve sağlığı açısından daha doğru bir karar olacak” diyen vatandaşlar, okullardaki binaların sağlamlığının projelendirilmesini toplum adına umut verici bir adım olarak nitelendirdi. Biran önce ikinci eğitime geçilmesini isteyen vatandaşlar, yeni okul yapma veya mevcutlarının tamiri konusunda katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.

   Vatandaşlar, KIBRIS TV’de Her şey Masa’da Programı’nda Halil Esendağlı’nın sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun okul binalarının inşası için, yeterli kaynağın sağlanamaması durumunda sağlam okullarda ikinci eğitime geçeceklerini duyurmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

  Vatandaşlar, bir an evvel, zaman kaybedilmeden, güvenli olan okullarda ikinci eğitimin başlamasını istedi.

Vatandaş ne dedi?… Vatandaş ne dedi?…

Hüsnü Bezirganoğlu:

   Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası, ülkemizde, başta okullar olmak üzere devlete ait binaların sağlamlığı sorgulanmaya başlandı. Ne yazık ki yapılan incelemelerde, birçok okul binasında geçmiş yılların ihmali sonucu büyük eksiklikler, arızalar saptandı. Bundan böyle, hiçbir çocuğun, tehlikeli binalarda öğrenim görmesine müsaade etmeyeceğiz. Çocukların can güvenliği büyük önem taşıyor. İlgililer bu binalarda çadırda eğitimi öngördü ancak, kötü hava koşulları nedeniyle çadırda eğitimin de verimli olmayacağı tecrübe edildi. Dahası Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde çadırların kurulduğu alan yanlış seçildi. Çadırlar, toprağa değil betona kurulsaydı rezalet yaşanmayacaktı. Sağlam ve güvenli okul binaları inşa edilene dek ülkede ikinci eğitime geçilmeli. Aksi halde çocuklar eğitimden kopma noktasına gelecek, başka sorunlar baş gösterecek.

Yelda Şahinsoy:

   Oğlum, Gazimağusa’da Dr. Fazıl Küçük Meslek Lisesi’nde öğrenim görüyor. Okulların incelemeye alınması çok geç kalınmış bir adım. Biz velilerin boykot kararıyla harekete geçildi. Yıllardır, çocuklarımızın öğrenim gördüğü okulların can güvenliği açısından tehlikeli olduğunu, bağıra bağıra söylememize karşın, kimse duymadı. Türkiye’de yaşanan felaket sonrası, ülkede böyle bir adım atılması bizi umutlandırdı. Umarım bu saatten sonra eski düzen bozulur ve ülkemizde tüm sorunlar tek tek ele alınır. Halk sesini çıkartmayı öğrenir. Bence, çocukların tehlikeli binaların avlusunda çadırda eğitim görmesinden çok ikinci eğitime geçilmesi daha doğru olur düşüncesindeyim. Kaynak bulunup, binalar sağlamlaştırılana dek çocuklarımız güvenli bir eğitim almış olur.

Büşra Gamar:

   KKTC’de ‘bana dokunmayan bin yıl yaşasın’ mantığıyla hareket ediliyor. Uzun yılların ihmali sonucu, ülkedeki okullarının durumu, incelemeler sonrası gözler önüne serildi. İhmalin tablosu ortaya çıktı. Bundan sonra atılacak adımlar önemli. Özellikle ülkenin geleceği çocukların öğrenim gördüğü okullar tek tek sağlamlaştırılmalı. Bu sürede eğitimin aksamaması için alternatifler düşünülmeli. Öte yandan, velilerin boykotu sonrası, tehlikeli okullara çadır kuruldu. Çadırda eğitimde birçok olumsuzluk yaşandı. Gündemde olan sağlam okullarda ikinci eğitime geçilmesi, çocukların güvenliği ve sağlığı açısından daha doğru bir karar olacak.

İsmail İş:

   TC’de yaşanan asrın felaketi, Kıbrıs’ı yaktı kavurdu. Adıyaman’daki İsias Otel’de enkaz altında kalan 35 kişiden 1’i benim yeğenimdi. Kağan Selimimiz ve diğer canlarımız sorumsuzluğa kurban gitti. Yandık kavrulduk. Kötü yapılaşmanın doğal afetlerde yarattığı sonuç ortada. Kıbrıs’ta bir adım atıldı ve okullardaki binaların sağlamlığı projelendirildi. Toplum adına umut verici. Ülkeye sağlam binalar inşa edilmesine katkı koymaya hazırız. Adım atılması halinde desteğe varız. Bu sürede eğitim daha güvenli koşullarda sürdürülmeli. Çadırda olmadığını gördük, gündemde olan ikinci eğitim olumlu bir karar. Bence bir an evvel uygulamaya geçirilmeli.

Cemal Çavuş:

   Evladım üniversite son sınıf öğrencisi. İlk, orta ve liseyi tamir gerektiren okul binalarında tamamladı. Yıllardır, okulların tamir edilmesi için, talepte bulunuluyor. Uyarılar bugüne değin hiç bu denli dikkate alınmamıştı. Yapılan çalışmalar umut verici. Yıkılması gereken okul binalarının bir an evvel yıkılıp yerine yenisi inşa edilmelidir. Biz vatandaşlar, elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız, yeter ki adım atılsın. Can güvenliği olmayan okullarda eğitim görenler ise, sağlam okullara aktarılmalıdır. Gerekirse okul günde iki kez yapılsın. Binalarımızı sağlamlaştıralım, çocuklarımız güvende olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner104