banner6

Kıbrıs Gazetesi Günün Manşetleri

banner37

11 Mart 2023 Cumartesi

Kıbrıs Gazetesi Günün Manşetleri
banner90
banner99

Gazimağusa’nın Küçük Sanayi Bölgesi’ndeki esnaf, bölgedeki sorunlara dikkat çekti:

Küçük Sanayi Bölgesi’nde düzen yok

“Kaldırımlar işgal altında”… KIBRIS’a konuşan esnaf, bölgede altyapı sorununun yanı sıra, düzensizliğin hakim olduğunu vurguladı ve kaldırımların tamir bekleyen eşyalar ve terk edilmiş arabalar tarafından işgal edildiğini belirtti. Esnaf, karanlık çöktükten sonra, küçük sanayi bölgesini aydınlatıcı lambaların neredeyse tümünün çalışmaz halde olduğunu ifade etti.

Kışta da yağmur suyu sorunu var… Gazimağusa Küçük Sanayi Bölgesi esnafı, kış aylarında sorunlarına bir de yağmur suyu sorunu eklendiğini vurgulayarak, altyapı yetersizliği nedeniyle yağmur sularının yolları göle dönüştürmesinden yakındı. Öte yandan esnaf son aylarda çöplerinin düzenli olarak toplanmaya başlanmasından ise hayli memnun olduklarını dile getirdi.

**

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’la görüştü:

BM Barış Gücü konuşuldu

** Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü gündemindeki konular ele alındı.

**

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitliği kabul edilmeden  resmî görüşmeler için masaya oturmayacağını yineledi” ve vurguladı:

AB’nin masada yeri yoktur

“Bizim pozisyonumuz açık ve net”… Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart’la görüşmesiyle ilgili olarak “Bizim pozisyonumuz açık ve net, resmi müzakerelere başlanmasına yönelik herhangi bir durumumuz yoktur. Biz 2 yıl önce Cenevre toplantılarında yeni siyasetimizi ortaya koyduk, Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle bu yeni siyaset sürdürülmektedir. Egemen eşitlik ve eşit uluslararası statümüzün kabulü durumunda ancak resmi müzakerelere başlanabileceğini yine teyit ettik” dedi.

“Kıbrıs Türk tarafı buna asla müsaade etmeyecek”… Hristodoulidis’in AB’yi konuya dahil etme çabasının “kasten” olduğunu ancak Kıbrıs Türk tarafının buna asla müsaade etmeyeceğini söyleyen Tatar, bunu Stewart’a da ilettiğini belirtti. AB’nin Kıbrıs meselesine daha fazla dahil olmasına kesinlikle müsaadeleri olmadığını dile getiren Tatar, Kıbrıs meselesiyle ilgili olarak kurulabilecek bir masada Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar, İngiltere, Yunanistan, Türkiye ve BM’nin haricinde birinin oturamayacağını; AB’nin bu temaslarda yeri olmadığını vurguladı.

**

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, okulların hepsinin deprem yönetmeliğine uygun olması adına çalıştıklarını belirtti ve eğitimin aksamaması için alternatif yollar geliştirdiklerini vurguladı:

Çadırda eğitim 30 Mart’ta bitecek

Prefabrik sınıflar da yapılacak… KIBRIS’a konuşan Bakan Nazım Çavuşoğlu, okulun yapısından kaynaklı olarak eğitimlerine çadırda devam eden Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin bir kısmının Yonpaş Lisesi’ne aktarılacağını, geriye kalan öğrenciler için de prefabrik sınıfların yapılacağını söyledi, nisan ayı başında düzenin oturmuş olacağını ifade etti.

“Önemli olan can güvenliği”… Sayısal anlamda ellerinde verilerin bulunmadığını dile getiren Çavuşoğlu, var olan tüm okulların deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmesi için; güçlendirilmesi, tadil edilmesi ve yenilenmesi gereken okulları tespit edip en kısa süre içerisinde yapılması gerekileni yapacaklarını ifade etti. Çavuşoğlu önemli olanın çocukların, öğretmenlerin ve okul içerisinde çalışan görevlilerin can güvenliği olduğunu vurguladı.

**

DP Milletvekili Tosunoğlu, olası bir depreme hazırlık için mecliste oluşturulan Ad-Hoc komiteden ana muhalefetin ayrılmasına hem üzüldüğünü, hem de kızdığını söyledi:

Bu dönem puan kazanma dönemi değil

**

Gazimağusa’da iki farklı tarihte, DAÜ yakınında, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde iki kadına cinsel saldırıda bulunan V.K.’nin aleyhindeki soruşturma bitti

Taciz zanlısı cezaevine gönderildi

**

Ortaköy’de ele geçirilen 150 gram kokain ve 340 gram Hintkeneviriyle ilgili soruşturmaları süren Y.A. ve E.T.’nin aleyhine 5 gün daha tutukluluk emri alındı

Uyuşturucu alışverişi mercek altında

**

Ercan-Gaziköy anayolunda gerçekleşen ölümlü trafik kazasında Topkayalı’nın ölümüne neden olmakla suçlanan Ilgan’ın tutukluluğu uzatıldı

Çöp kamyonu sürücüsüne 6 gün ek tutukluluk

**

On Numara çekildi: 3, 12, 16, 17, 19, 20, 23, 29, 30, 31, 32, 34, 38, 46, 47, 52, 59, 62, 64, 69, 79, 80

KKTC’nin emekli Kıdemli Savcılarından Güven Silman, bugünden itibaren köşe yazılarıyla gazeteniz KIBRIS’ta sizlerle olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner104