Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) Başkanı Bilal Akbayır, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdi ve Afrika gazetesini kınadı.
Yazılı açıklama yapan Akbayır, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını, baskı ve zulmünden kurtarmak üzere gerçekleştiğini belirtti.
Bugün sulh ve refah içerisindeki KKTC devletinin, milli dava bilincinden yola çıkılarak başlatılan 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın sonunda vücut bulduğunu kaydeden Akbayır, bazı kesimlerin Kıbrıs Türk halkını yüce Türk ulusundan koparmayı misyon edindiğini, bu çevrelere, bazı siyasilerin de alet olduğunu savundu.
Akbayır, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bağları koparmaya hiçbir gücün yetmeyeceğini kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 16:00