banner6

Oğuz: En azından bir yol haritası olacak

banner37

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, meclis kürsüsünde konuştu.

Oğuz: En azından bir yol haritası olacak
banner90
banner99

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, meclis kürsüsünde konuştu.

Gıda güvenliği ve üretim safhalarını denetlemek açısından kontrolün Hal Yasası ile mümkün olacağını ve kaçakları engelleyeceğini savunan Oğuz, “Bazı ürünlerin arka kapıdan üretici ile buluşmasını engelleyecek” dedi.

“Tarladan-sofraya olan süreç denetim altında olacak”

Yasa ile ürünün geçirdiği süreçlerin denetim altına alınacağını vurgulayan Bakan Oğuz, “Tarım Bakanlığı olarak biz bir ürünün tarladan-sofraya kadar olan süreçteki gıda güvenliği açısından, üretim safhaları açısından mutlaka sürenin denetim altında olması. İnsanımızın tükettiği ürünün güvenlik açısından uygun mudur? Değil midir? Sorularının cevap bulması açısından önemli” şeklinde konuştu.

“En azından bir yol haritası olacak”

Bu yasaya ekleme ve çıkarma yapmanın mümkün olduğunu aktaran Bakan Oğuz, “Bu yasa geçtikten sonra en azından bir yol haritası olacak ve elde bir yasa olması bunun üzerinde çalışma yapılmasına olanak sağlayacaktır. Bugüne kadar biz bu noktaya gelememiştik” ifadelerine yer verdi.

“Herkesin ürünler karşılığında almış olduğu ücreti gösterecek”

Hal yasası ile ürünlerden alınan ücretlerin takibinin mümkün olduğunu belirten Bakan Oğuz, “Buradaki amaç ürünün planlaması, neler kullanıldığı, sağlıklı mıdır? Değil midir? Konularına açıklık getirecektir. Bundan sonra bir ürünün mal oluş fiyatı, tarladan çıkış fiyatı ve kar payları da hep belli olacak. Bu da herkesin o ürünler karşılığında almış olduğu ücreti gösterecek. Denetim açısından da önemli bir yasa olacak” sözlerini kaydetti.

“Tarım Bakanlığı her hafta analizleri yayınlamakta”

Tarım Bakanlığının her hafta analizleri yayınladığına dikkat çeken Bakan Oğuz “Ülkemizde üretilen meyve-sebze ile ilgili Tarım Bakanlığı her hafta analizlerini yapıp yayınlamakta. Bazı ürünlerin arka kapıdan üretici ile buluşmasını engellemek ve bunun belli bir yasa çerçevesinde kontrolden geçirilmesi o kaçakları da engellemiş olacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2023, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner104