KIBRIS ÖZEL
Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü (UNFICYP) askerleri Taksim sahasına Çetinkaya Spor Kulübü’nden girilmesine olanak sağlayan basamaklara koyduğu taş bariyerleri kaldırdı. Ancak Barış Gücü askerleri taşları kaldırsa da, ayni noktaya tel örgü çekerek sahaya ulaşımı engellemeye devam ediyor.
Konuyla ilgili KIBRIS gazetesi muhabirinin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, “Görevimiz bu barikatın kaldırılmasıdır. Onlar kaldırmazsa biz kaldıracağız” dedi.
Ertuğruloğlu, tarihi Taksim sahasıyla ilgili anlaşmayı BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Başkanı Colin Steward ile yaptığını anımsatarak, sözlerine şöyle devam etti.
“Biz Sayın Steward ile anlaştık. Şimdi kendisi burada değil. O’nun yokluğunda bizim karşı bir adım atmamız doğru olmaz. Bu konuyu Colin Steward ile konuşacağız. Bu konuşma sonrasında anlaşacağımızı düşünüyorum ama eğer bir anlaşmaya da varamazsak bu yapılanı kabullenmeyeceğiz. Gereği neyse yapılacaktır”
BM Temsilcisi Steward’ın önümüzdeki hafta adaya geleceğini kaydeden Ertuğruloğlu, kendisinin ise ayni gün Özbekistan’a gideceğini söyledi.
“Önümüzdeki hafta sonunda Steward ile buluşacağız ve b u konuyu konuşacağız” diyen Ertuğruloğlu, “Dediğim gibi anlaştık anlaştık, anlaşamazsak gereği neyse yapılır. Görevimiz o engeli kaldırmaktır” ifadelerine yer verdi.