KIBRIS GAZETESİ MECLİS ÖZEL
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, meclis kürsüsünde söz alarak konuştu.
Bakan Öztürkler, Türkiye’de yaşanan deprem sonrasında ülkemize gelen depremzede rakamında artış gerçekleştiğini belirtti.
“8 Şubat tarihinden itibaren kayıt tuttuk”
Ülkemize gelmek isteyen veya ülkemizden çakmak isteyen depremden doğrudan yada dolaylı bir şekilde etkilenen depremzedeler ile ilgili konuşan Bakan Öztürkler,
“Gelmeye yada gitmeye çalışan depremzedelerin cezaları baki kalmak kaydıyla, 8 Şubat tarihinde 90 günlük bir genelge yayınladık. 8 Şubat tarihi itibariyle kayıt tutmaya başladık ve bu verileri Başbakanlık Afet ve Koordinasyon Merkezi ile düzenli paylaştık. Başbakanımız basın toplantısı yapacağında verileri bizden aldı. Bu rakamlar 90 günlük vize genelgesi üzerinden açıklanan resmî rakamlardı”
şeklinde konuştu.
“Verilerin tek ağızdan çıkması hususunda dikkatli olmalıyız”
Verilerin tek elden aktarılmasının önemine vurgu yapan Bakan Öztürkler,
“En doğru veriler İçişleri Bakanlığında olacaktır. İçişleri Bakanlığı bu verileri Başbakanlık ile paylaşacaktır. Bu verilerin bizden çıkması ve tek bir ağızdan çıkması hususunda dikkatli olmalıyız”
dedi.
“100 bine Yakın TC’li vatandaş giriş - çıkış yaptı”
Yaşanan deprem felaketinden dolayı ciddi bir giriş-çöküş yoğunluğu yaşandığını aktaran Bakan Öztürkler,
“İnsani İkamet noktasında henüz daha bir başvuru yok. 16 kişi de buraya gelerek ailesinin yanında ikamet iznine başvurdu. Bunlar henüz çok erken, 90 günün bitmesine bir kaç hafta kala bu verileri daha net göreceğiz. Bu ülkede bana göre önemli olan da uzun süre bu ülkede kalacak olan kişiler ile ilgilidir. Depremzede sayısı ortadadır, Sağlık Bakanlığının kaç depremzede ile ilgilendiği rakamı da ortadadır. Bu rakamlar bizim 8 Şubat’ta yayınladığımız ve 90 günlük vizeye tabi olan rakamlardır. 100 bine yakın TC’li vatandaşın giriş ve çıkış yaptığı bir süreçten geçiyoruz”
ifadelerine yer verdi.
YENİ RAKAM BİN 600 CİVARINDA
Ülkemizde bulunan depremzede sayısının arttığını ifade eden Bakan Öztürkler,
“Bin 497 rakamı 5 gün önceki rakamlardı şu anda bin 600 civarına yaklaştık”
şeklinde konuştu.