Elmas TOKAY
Kızının ifadesi sonrasında karısını öldürmekle suçlanarak tutuklanan ve cinayetten yargılanacak olan Yaşar Akdoğan’ın aleyhindeki davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilebilmesi için Girne Kaza Mahkemesi’nde başlanan ilk tahkikat (PI) duruşması dün de devam etti.
Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen oturumda, iddia makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve Savcı Emine Taşkın hazır bulundu. SanıkYaşar Akdoğan’ı ise, Avukat Boysan Boyra ve Avukat Emre Kadri savundu.
İddia makamının ikinci tanığı, Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan ve meselenin tahkikat sorusu olan Müfettiş Muavini Umut Demir önceki celse şahadetini tamamlamıştı. Demir, sanık avukatları tarafından sorgulanmaya başlamıştı. Sorgulama dün de devam etti.
Girne Kaza Mahkemesi’ne devam eden ilk tahkikat duruşmasında, önceki celse, maktul Akile Nacisoy Akdoğan’ın otopsisi esnasında alınan örneklere yapılan testler sonucunda maktulün kanında 24 mg/dl miktarında etanol, idrarında ve kanında ise antidepresan ilacı ile bağırsak-mide ilacı kalıntısı tespit edildiğini aktaran Müfettiş Muavini Umut Demir, mahkemeye evraklarla birlikte 40’a yakın emare sunmuştu.
Müfettiş Muavini Umut Demir’in şahadetini tamamlamasının ardından, sanık avukatları tarafından sorgulanmaya başlamıştı. Sorgulanma dün de devam etti.
Mesai saatinin dolmasının ardından dava kaldığı yerden devam edilmek üzere 20 Kasım 2017 tarihine ertelendi.
Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 10:15