Genel Sekreter Sonay Adem imzasıyla Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e bugün gönderilen yazıda Anayasa’nın 70’inci maddesine atıf yapılarak, TKP Yeni Güçler’in Siyasala Partiler Yasasının öngördüğü tüm yasal gerekleri yerine getirdiği ve 7 Mayıs 2017’de 1. Olağan Kurultayını yaparak kurumsal bütünlüğünü tamamladığı belirtildi.
Prof. Dr. Mehmet Çakıcı’nın Kurucu üye olarak katıldığı kurultayda Parti Genel Başkanlığına oy birliğiyle seçildiği belirtilen yazıda TKP Yeni Güçler’in Genel Başkan Mehmet Çakıcı ile Mecliste temsil edilmekte olduğu gerçeğine işaret edildi.
“Sonuç itibarı ile TKP Yeni Güçler olarak Anayasa’ya aykırı Siyasal Partiler Yasasının 25’inci maddesine dayanarak partimize uygulanan bu ayrımcı tutumdan derhal vazgeçilmesini ve Meclisteki siyasal partilere eşit davranılmasını arzu ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Bu amaçla gereğinin yapılmasını rica ederiz” denilerek Meclis Başkanlığında eşit muamele talep edildi.TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem’in Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber’e gönderdiği yazının sureti ektedir.
Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 11:39