banner6

Vadilili sosyal medya hesabından açıklama yaptı

banner37

Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı:  “Korkmayın, paniğe kapılmayın.. Asparagas haberlere inanmayın”

Vadilili sosyal medya hesabından açıklama yaptı
banner150

banner150

banner99

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Oğuz Vadilili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 
“Depremin saati günü kesin olarak bilinemez. Depremin olacağı alan, depremi yarayacak fay ve büyüklüğü tahmin edilir. Sizi korkutacak asparagas haberlere inanmayın” diyen Başkan Vadilili, Türkiye’de meydana gelen depremin yansımalarına yönelik değerlendirmede bulundu.

“Artçı depremler devam edecektir”
“Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde uzun dönemdir bilim insanları ve ilgili kamu kurumları tarafından “sismik boşluk” olduğu belirtilen ve deprem üretmesi beklenen, Erkenek- Pazarcık Fay Segmentinin kırılması sonucunda 7.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Söz konusu deprem ve artçı depremler, Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde yer alan kentler başta olmak üzere geniş bir coğrafyada hissedilmeye bir süre daha devam edecektir. Bu doğal bir doğa olayıdır” diyen Vadilili, ülkemizde ilk anlık deprem hissedildiği gibi artçılarının da hissedilmeye devam edeceğini belirtti. 

“Faylar hareketlenebilir”
“Korkmayın, paniğe kapılmayın” diyen Vadilili, şöyle devam etti:
“Adamız açısından bakacak olursak Doğu Anadolu Fayının tetiklenmesi ile Değirmenlik Fayı, Ovgos Fayı gibi adamızın da üzerinden geçtiği faylar senkronize hareket etmeseler bile hareketlenebilir. Keza Suriye kıyılarına paralel uzanan Ölü Deniz Fayı da dahil.
Özellikle Karpaz - Hatay arasında denizel alanda sismik boşluk olduğu, uzun zamandır deprem üretmediği bundan dolayı enerji birikiminin gerçekleştiği bilinmektedir.
Yapmamız gereken ise KTMMOB'nin koyduğu kurallara uygun projeler yapmak, projelere "vize" almak. Projeye uygun inşaat yapıldığının kontrolü için yapı denetimi kuralını hayata geçirmek ve başta okullar, hastaneler olmak üzere kamu binalarımızın depreme dayanıklılık testlerini yaptırmak olmalıdır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner88

banner104