banner6

'Yol kapatma dahil her türlü eyleme hazırız'

banner37

Yıllardır tamamlanamayan yoldan kalkan toz nedeniyle hem kendi sağlıklarının bozulduğunu hem de ağaç ve diğer bitkilerinin kuruduğunu belirten vatandaşlar, öte yandan yol altına çekilecek elektrik ve telefon kabloları için açılan çukurların da büyük tehlike yarattığını söyledi. “Bizim sağlığımız bozuldu, ağaçlarımız, çiçeklerimiz, sebzelerimiz kurudu, yetmedi araçlarımız da yeterli tedbir alınmayan yol içindeki çukurlara düşüp zarar görüyor” diyen vatandaşlar, yolun biran önce tamamlanmasını istedi ve yol kapatma dahil her türlü eyleme hazır oldukları uyarısında bulundu.

'Yol kapatma dahil her türlü eyleme hazırız'
banner150

banner150 banner150

Güren TİLKİ

GüzelyurtLefke Çevre Yolu 3 yıldır tamamlanamadı. Bu güzergah üzerinde evleri bulunan vatandaşlar ise, yoldan çıkan tozdan, kronik hastalıklarla karşı karşıya kaldı. Kapı pencere açamaz duruma gelen vatandaşlar, ayrıca, yol içerisinde elektrik ve telefon hatları için çukurlar açıldığını ve hiçbir uyarıcı levha olmadığı için zaman zaman sürücülerin bu çukurlara düştüğünü kaydetti. Bölge sakinleri, önlem alınmaması halinde her türlü eyleme ve mücadeleye hazır olduklarını kaydetti.

Güzelyurt - Lefke Çevre Yolu üzerine bulunan Bahçelievler Bulvarı güzergahındaki yol, 3 yıldır tamamlanamadı.

Bu yola yakın yerde evleri bulunan Gülten Uyal, Oral Olgu, Cemil Merihkan ve Kemal Yürekli isimli vatandaşlar durumdan oldukça şikayetçi.

Evleri toz duman altında kalan vatandaşlar, bahçelerindeki tüm ağaçların, bu toz dumandan ciddi şekilde etkilendiğini belirtti. Çocuklarında, alerji gibi kronik hastalık başlangıcı ortaya çıktığından yakınan bölge sakinleri, yetkililerin bir önlem almasını istedi.

Yolda uyarıcı levha yok

Bölge sakinleri, ayrıca yapımı bir türlü tamamlanamayan yolda, elektrik ve telefon hatları için çukurlar açıldığına ve hiçbir uyarıcı levha olmadığa dikkat çekti. Zaman zaman sürücüleri uyarıcı levha olmadığı için araçların bu çukurlara düştüğünü kaydeden bölge sakinleri, ayrıca gece geç saatlerde bazı araçların bu yolda çok süratli geçerek korku saçtığını da kaydetti.

Bir önlem alınmaması halinde bu yolda her türlü eylemi yapma kararı alan bölge sakinleri, yetkililere seslendi ve “yol kapatma dahil her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner75

banner88

banner104