banner6

Taşcı, Kıbrıs'ta avcılığın tarihini yazdı

banner37

Avcılık Federasyonu eski başkanlarından Zeki Taşcı’nın “Kıbrıs Türk Toplumunda Avcılık ve Atıcılık” adlı kitabı yayımlandı.

Taşcı, Kıbrıs'ta avcılığın tarihini yazdı
banner150

banner150

banner99

4 yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitapta, adaya ilk ayak basan insanların avcılığından günümüz avcılığına kadarki süreç, belgelere dayalı ele alınıyor.

Kitapta arkeolojik devirlerden, Orta Çağ, Osmanlı ve İngiliz dönemlerindeki avcılık ile 1960 sonrasında Kıbrıs Türk toplumunun, kültürel, ekonomik, siyasal ve sosyal çalkantılar içindeki av tutkusu ve bu tutkunun kurumsallaşması irdeleniyor.

Zeki Taşcı, “kitabında zaman silgisine karşı karada olsun, denizde olsun Kıbrıs Türklerinin avcılığını ve bunun yanında atıcılık olgusunu da tarihsel süreç bağlamında kayıt altına almayı ve belgelemeyi amaçladığını” ifade etti.

600 sayfalık renkli kitap, kitapçılarda ve av malzemeleri satıcılarında satışa sunuldu.

Zeki Taşcı kimdir?

Mart 1947’de Lefkoşa’da doğan Zeki Taşcı, yükseköğreniminden sonra ülkeye dönerek kendi işini kurdu. 1987-1994 arasında Avcılık-Atıcılık Federasyonu başkanlığı yapan Taşcı, mesleki, ekonomik ve sportif pek çok dernek ve örgütte görev yaptı. 2005 yılında kurulan Yelken, Motor, Kürek Federasyonu’nda 10 yıl süreyle başkanlık görevini yürüten Taşcı, halen çeşitli derneklerde aktif görevalıyor ve avcılık yanında dalgıçlıkla da ilgileniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2017, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner88

banner104